Στα οινοποιεία της Ζίτσας περιόδευσαν η Μ. Τζούφη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

on .

tzoufi

• Περιοδεία στη Ζίτσα και επίσκεψη στα οινοποιεία «Ζοίνος» και «Γκλίναβος» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, με επικεφαλής τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τον πρώην βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Γιάννη Στέφο και τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Νίκο Κουσινίδη. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Σπύρος Πάικας.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους και μέλη των ΔΣ, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οινοποιεία λόγω της υγειονομικής κρίσης. Μεταξύ των κύριων ζητημάτων, η συγκέντρωση μεγάλων αποθεμάτων αδιάθετων προϊόντων και η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για την «επούλωση των πληγών».
Πιο ειδικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα πρώιμης συγκομιδής «Πράσινος τρύγος» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αφορά την περιοχή, ενώ μη-εφαρμόσιμο είναι και το πρόγραμμα απόσταξης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην επιχείρηση εμπορίας ποτών «ΠΡΑΣΣΟΣ», όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω των αβεβαιοτήτων που δημιουργεί το γενικό «lock down».
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων έγινε παραλήπτης ενός βασικού αιτήματος των επιχειρηματιών της περιοχής σχετικά με την εξεύρεση λύσεων χρηματοδότησης. Σημειώνεται πως ο άτοκος δανεισμός μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) δεν τις περιλαμβάνει, ενώ οι τράπεζες τους «κλείνουν την πόρτα».