Μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, δίνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.
Παράλληλα, οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Συγκεκριμένα 4 στους 10 απαντούν ότι η οικονομία είναι το ζήτημα που τους ανησυχεί ενώ η πλειοψηφία απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορωνοϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.
Τέλος, η πλειοψηφία του κόσμου φαίνεται να είναι ικανοποιημένη με την παρουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι θετική σε πρόωρες εκλογές.
Η δημοσκόπηση της Μarc
Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της MARC για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ. 21,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 42%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί τρίτο με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,5%. Το ΜέΡΑ25 δεν περνάει το κατώφλι της Βουλής καθώς συγκεντρώνει 2%.
Το 60,3% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλύτερο πρωθυπουργό, έναντι του 25,7% που καταλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.