Ενιαία η παρουσία της ευρωομάδας της Ν.Δ. σε ψήφισμα για τους Έλληνες της Αλβανίας

on .

anna misel

Από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα Ασημοκοπούλου λάβαμε την παρακάτω απάντηση σε σχόλιο στη στήλη «Τολμηρά»:
«Αξιότιμε κύριε Γιαννάκη/Αγαπητέ Γιώργο,
Με θλίψη διαβάζω ότι δημοσιεύσατε κραυγαλέα ανακριβείς πληροφορίες στη στήλη σας «Τολμηρά» στην εφημερίδα Πρωινός Λόγος με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2020 στο σχόλιό σας «Απουσίαζαν!» σχετικά με ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών χωρίς να υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία μαζί μου.
Έχοντας δώσει διαχρονικά αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα χρειαζόταν να δώσω πατριωτικά διαπιστευτήρια για το θέμα, πολλώ δε μάλλον μέσω της έγκριτης εφημερίδας Πρωινός Λόγος που έχει πολλές φορές φιλοξενήσει σχετικές παρεμβάσεις μου.
Σας παραπέμπω λοιπόν στο σχετικό από 25 Ιουνίου 2020 δελτίο τύπου της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η παρουσία της ευρωομάδας της ΝΔ στην ψήφιση της τροπολογίας και του ψηφίσματος για τα Δυτικά Βαλκάνια και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας ήταν ενιαία. Τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι απολύτως ψευδή. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δίκαια και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν.
Παρακαλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα.
Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παρουσία μου στο ΕΚ. Όπως πάντα στον δημόσιο βίο μου η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή καθώς και το τηλέφωνό μου.

Με εκτίμηση,
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου»