ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Θετικοί οι πολίτες στην πρόταση «Γέφυρα στο μέλλον»

on .

rizopoulos

• Τον επίκαιρο χαρακτήρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος των Οριζόντων Ηπείρου «Γέφυρα στο Μέλλον», τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σπύρος Ριζόπουλος, αναφέροντας ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως τουλάχιστον τον διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του σώματος, κ. Σταύρος Παργανά.
Η τοποθέτηση του κ. Ριζόπουλου ξεκίνησε από την αναφορά σε δύο γυναίκες που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή για να τονίσει όπως είπε, το παράδειγμα του «leader without authority»: της Δήμητρας Καστάνη, στελέχους της τοπικής Αριστεράς και της Αμαλίας Μεγαπάνου, μόνης και πρώτης συζύγου του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή.
Για την πρόταση «Γέφυρα στο Μέλλον» ο κ. Ριζόπουλος, είπε ότι συναντά από την παρουσίασή της και μετά, τη θετική ανταπόκριση των πολιτών, σημειώνοντας πως όλα γίνονται τεχνικά και νομικά, τη στιγμή που το κράτος κάνει σήμερα, για την αντιμετώπιση της κρίσης πράγματα που ως χθες φάνταζαν αδιανόητα.
Για το θέμα που αναστατώνει τις τελευταίες μέρες το Μέτσοβο, τις άδειες για να κατασκευαστούν αιολικά πάρκα στην Πίνδο, ο κ. Ριζόπουλος πήρε θέση, χωρίς να καταγγείλει αναφανδόν τις επενδυτικές κινήσεις που γίνονται γνωστές μετά την ψήφιση του λεγόμενου «περιβαλλοντικού νομοσχεδίου» αλλά στηρίζοντας την ανάγκη προσφυγής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η ΡΑΕ κάνει την πολιτική της είπε, είναι στο χέρι της Περιφέρειας και των Δήμων όμως, να βάλλουν όρια σε αυτές τις πολιτικές όταν βλάπτουν τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών.
***
Ένα φιλόδοξο πρότζεκτ για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην Ήπειρο, κατέθεσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, το μέλος της παράταξης Κωνσταντίνος Καραπάνος, ηλεκτρολόγος μηχανικός με ειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες.
Τέλος, ο υπεύθυνος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» για το συνέδριο, Μιχάλης Νάτσης έκανε γνωστό πως τα μέλη που εγγράφονται αυξάνονται και είναι ήδη 347, πλησιάζοντας το στόχο των 500 μελών ως τον Ιούλιο.
Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα λάβει χώρα το συνέδριο της παράταξης και από αυτό με εκλογή θα προκύψουν τα όργανα της παράταξης που θα έχουν αναλογική εκπροσώπηση μελών από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου.