Ρύθμιση των οφειλών ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ για την εξυγίανσή τους

on .

AMYRAS 30 1 2020

• Τη ρύθμιση των οφειλών των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) προς τη ΔΕΗ Α.Ε. για την εξυγίανσή τους, ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση προς όφελος της αγροτικής οικονομίας.
Ο κ. Αμυράς επισημαίνει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ Α.Ε. αποτελούν πλέον ένα χρονίζον πρόβλημα για τους αγρότες όλης της χώρας με συσσωρευμένα χρέη μη ικανά να εξυπηρετηθούν. Παρά τις εκτενείς προσπάθειες ισοσκελισμού των ισολογισμών τους σε πλαίσιο μακροχρόνιας οικονομικής βιωσιμότητας αποδείχθηκε αδύνατη η όποια λύση λόγω των δυσβάσταχτων συσσωρευμένων οφειλών.
Ζητάει λοιπόν τη ρύθμιση των οφειλών από τη ΔΕΗ προκειμένου να αποπληρωθεί βιώσιμα το χρέος τους. «Πρέπει να διασφαλιστεί μια λύση για τους ΤΟΕΒ με λογική βιωσιμότητας και εξυγίανσης των Οργανισμών προς όφελος της αγροτικής οικονομίας», τονίζει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του.