Νίκος Χαρδαλιάς: «Φοβάμαι μήπως αισθανθούμε υπέρμετρη ασφάλεια…»

on .

NIKOS XARDALIAS

• «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο κι είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής». Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που είχε μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τον κύριο λόγο το τελευταίο τετράμηνο στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού παρά την άρση της καραντίνας τα καθημερινά κρούσματα είναι ελάχιστα και ο ρυθμός διασποράς της νόσου μικραίνει. Ο κ. Χαρδαλιάς, σε σχέση με την άφιξη των τουριστών και άλλους επιδημιολογικούς κινδύνους, δηλώνει ότι «φοβάμαι μην αισθανθούμε υπέρμετρη ασφάλεια», ενώ επιβεβαιώνει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις που είχε στη διάθεσή του όριζαν ότι ίσως οι νεκροί από τον κορωνοϊό να ξεπερνούσαν τους 13.000.
Ακόμα αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές αυτού του τετραμήνου, στην προετοιμασία των ηλεκτρονικών «μοντέλων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στον «σκληρό» λόγο του στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών.