ΧΡ. ΓΚΟΚΑΣ: Ελλιπές το Ν/Σ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

on .

gkogkas

• Ανεπαρκές και ελλιπές χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας.
Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι υπάρχουν ανακοινώσεις, πρακτικά όμως υπάρχει το πρόβλημα της ρευστότητας, σε όλους τους κλάδους του πρωτογενή τομέα και ακόμη χρήματα δεν έχουν δοθεί, τη στιγμή που οι ζωικοί πληθυσμοί για να επιβιώσουν θέλουν τροφή, οι καλλιέργειες για να προχωρήσουν έχουν δαπάνες στα καύσιμα, στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα, στους σπόρους, στα εφόδια, κ.λπ.
Ο Αρτινός βουλευτής επανέλαβε και πάλι την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για άμεση προκαταβολή στους αγρότες του 50% των κοινοτικών ενισχύσεων ως ταμειακή ρευστότητα, άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που εκκρεμούν από το 2019, αύξηση των προκαταβολών των αποζημιώσεων που καταγράφονται μέσα στο 2020, αφορολόγητο και ακατάσχετο όλων των ενισχύσεων, διασφάλιση του εργατικού δυναμικού για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι καλλιέργειες και επανέφερε το πάγιο αίτημα που υπάρχει στον αγροτικό τομέα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ και του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.