Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: 30 χρόνια φιλίας και συνεργασίας με το Ισραήλ...

on .

TASOYLAS 21 5 2020

• Τη στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά την οποία επίσης ο Πρόεδρος της ισραϊλινής Κνεσσέτ, κ. Yariv Levin, απηύθυνε μήνυμα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Yossi Amrani. Παρέστη επίσης ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.
Ο κ. Τασούλας, αναφέρθηκε στην επίσημη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από την Ελληνική Δημοκρατία στις 21 Μαΐου 1990, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ως μια «πολιτική πρωτοβουλία με την οποία μπήκε τέλος σε τέσσερις δεκαετίες χαμένου χρόνου» τονίζοντας ότι απετέλεσε «τον θεμέλιο λίθο και το εναρκτήριο λάκτισμα μιας επίσημης φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών των δύο κρατών».
«Ό,τι χτίζεται σε στρατηγικές επιλογές, καρποφορεί αργότερα» επισήμανε ο κ. Τασούλας αναφερόμενος στα αμοιβαία, διαχρονικά και πολυδιάστατα οφέλη αυτής της συνεργασίας με τελευταία κορωνίδα την υπογραφή, στις 2 Ιανουαρίου 2020, και τη συνακόλουθη κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.