Ψήφισα σύμφωνα με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες

on .

EYAGGELOY FILIPPOS

• Με αναλυτική του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππας Ευαγγέλου, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαχώρισε τη θέση του από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη Ιωάννινα_2023 στο θέμα της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Ιωαννιτών- Περιφέρειας Ηπείρου για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού.

Πρόκειται για τοποθέτηση, η οποία θα μπορούσε να ήταν και τοποθέτηση της παράταξης, εάν φυσικά η κ. Καλογιάννη δεν επέμεινε στην πολιτική της ολικής ρήξης με τη Δημοτική Αρχή:
Τι λέει ο κ. Ευαγγέλου:
Ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξή του, υπερψήφισε το θέμα για την ενεργειακή αναβάθμιση τον περασμένο Οκτώβριο, μέσω του μηχανισμού ELENA, με προγραμματική σύμβαση και είτε με ΣΔΙΤ, είτε με ΣΕΑ. Η απόφαση εκείνη όχι μόνο εφαρμόζεται αλλά και διευρύνεται καθώς:
- αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με αποτέλεσμα να υλοποιείται στην πράξη η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτών και η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, γεγονός που αποτελούσε βασική προεκλογική αρχή της παράταξής μου «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023».
- το έργο υλοποιείται με μόχλευση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα με ΣΕΑ που αποτελεί μια ειδική μορφή ΣΔΙΤ. Αξίζει να επισημάνω ότι η υλοποίηση έργων με ΣΔΙΤ ή ΣΕΑ αποτελούσε κυρίαρχο, βασικό κορμό του προεκλογικού προγράμματος και των προεκλογικών δεσμεύσεων της παράταξής μου «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023»
-αξιοποιείται ο μηχανισμός ELENA (Ευρωπαϊκή Βοήθεια για Τοπικά Ενεργειακά Προγράμματα), τον οποίο οποία σχεδίασε και υλοποίησε η επικεφαλής της παράταξής μου «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023» ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου τις περιόδους 2010 – 2015 και 2015 – 2019.
Ο κ. Ευαγγέλου προσθέτει ότι με το έργο θα εξασφαλιστεί άριστη ποιότητα φωτισμού, χωρίς καμένες λάμπες και ημιφωτισμένες περιοχές, ενώ δεν προϋποθέτει την ανάληψη οποιασδήποτε οικονομικής επιβάρυνσης ή υποχρέωσης από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών.
Τέλος ο κ. Ευαγγέλου, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική της παράταξης, λέγοντας πως «ένα καίριο σημείο τόσο του προσωπικού μου προεκλογικού προγραμματικού λόγου, όσο και της παράταξής μου, στηριζόταν στη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, στις περιπτώσεις που ο δημόσιος τομέας αδυνατεί να ανταποκριθεί με ίδια μέσα και φυσικά έχοντας μοναδικό γνώμονα την επίτευξη συγκεκριμένου αποτελέσματος και υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών. Τέτοια περίπτωση συνεργασίας δημόσιου με ιδιωτικό τομέα ταυτίζεται με το έργο αναβάθμισης του οδικού και αστικού φωτισμού».