Καθολικά οι Έλληνες στηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης!

on .

THEODORIKAKOS TAKHS

Πρωτοφανής σε καθολικότητα είναι η αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εννέα στους δέκα συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ το 93% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης από τον κ. Τσιόδρα. 
Αξιοσημείωτη είναι η στήριξη της κοινωνίας για τα μέτρα που έχει λάβει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος για την καλύτερη λειτουργία του δημοσίου και την προστασία των υπαλλήλων του και των πολιτών καθώς το 75% θεωρεί  θετικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ιδιαίτερα  το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ το 52,5% συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Ποσοστό 86,4% εκφράζει την ανησυχία του για την πανδημία, το 72,1% πιστεύει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ ποσοστό κοντά στο 65% πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι συγκριτικά με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.
Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Η κρίση με τον κορωνοϊό άλλαξε τα δεδομένα και στη λίστα των δημοφιλέστερων υπουργών, αλλά με τους κ.κ. Δένδια και Θεοδωρικάκο να παραμένουν σταθερά μέσα στην τριάδα. Πρώτος  με ποσοστό 61% είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας 58%, Τάκης Θεοδωρικάκος 54%, Χρήστος Σταϊκούρας 52% και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 51%. Η σταθερότητα στη δημοφιλία που επιτυγχάνει ο υπουργός Εσωτερικών είναι αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για νεοεκλεγμένο Βουλευτή και χωρίς κομματική ιστορία αν και ο ίδιος σταθερά ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2015 και μετά. 
Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με τα ποσοστά των κομμάτων, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει πλέον τις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 40%, έναντι 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν ΚΚΕ 5,5%, ΚΙΝΑΛ 5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 2%, Άλλο κόμμα 2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,8%.
Τα σύνορα στον Έβρο
Τέλος, αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των συνόρων στον Έβρο, το 83,9% απαντούν ότι η στάση που κράτησε η κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία ήταν θετική ενώ οκτώ στους δέκα συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στις Καστανιές απαγορεύοντας την παράνομη είσοδο στους μετανάστες. Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνεί και το 72,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.