«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Δεν έχει φτάσει ακόμα εδώ η ψηφιακή εποχή

on .

ORIZONTES HPEIROY RIZOPOYLOS SHMA

• «Την ώρα που το Eurogroup συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντά τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες της εξ αποστάσεως «επαφής», στην Ήπειρο φαίνεται πως δεν έχει φτάσει ακόμα η ψηφιακή εποχή». 
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», με τη δια ζώσης σύσκεψη φορέων προχθές στο περιφερειακό συμβούλιο για τον κορωνοϊό.
Και σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «βάσει της ΚΥΑ-429/12.03.2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ850/13-3-2020, οι φορείς του δημοσίου καλούνται από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Επικρατείας, να πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις μέσω της πλατφόρμας «e:Presence.gov.gr».
Με νέο διευκρινιστικό σημείωμα του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τις 16-3-2020, ορίζεται πως σε κάθε φορέα θα πρέπει να οριστεί συντονιστής τηλεδιασκέψεων.
Έχει υπόψη της τις εν λόγω επίσημες, κρατικές αποφάσεις η Περιφερειακή Αρχή; Και αν, γιατί δεν τηρεί τα προβλεπόμενα αλλά αντίθετα συνεχίζει να λειτουργεί ως σε κανονικές συνθήκες;». 
Η απάντηση της Περιφέρειας 
Άμεση ήταν η απάντηση της Περιφέρειας στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Σπ. Ριζόπουλου, τονίζοντας ότι «η περίοδος που διανύουμε δεν προσφέρεται για λαϊκισμό και μικροπολιτική».
 Αφού κάνει λόγο για «επικοινωνιακές φούσκες» της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» σημειώνει πως «η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  ήταν έκτακτη, δεν αφορούσε συλλογικό όργανο της Περιφέρειας, καθώς σε αυτή κλήθηκαν στελέχη της Δημόσιας Υγείας που επωμίζονται το κύριο βάρος αντιμετώπισης του κορωνοϊού και  τα οποία ήταν αδύνατο να μετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη. Τηρήθηκαν δε όλα τα μέτρα που προβλέπουν οι οδηγίες ως προς την αναλογία χώρου/ατόμων και τα ατομικά μέτρα προστασίας...».
Και... ανταπάντηση
Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας ανταπάντησε λίγο αργότερα η παράταξη του κ. Ριζόπουλου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι «κακός οδηγός η έλλειψη γνώσης, εμπειρίας και προπάντων ψυχραιμίας...».