Η τεχνητή νοημοσύνη όπλο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

on .

anna misel

• Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου σχετικά με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη διακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών.
Η κ. Ασημακοπούλου επισημαίνει στην ερώτησή της, ότι ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει επανειλημμένως εκκλήσεις για διαρκή κοινή χρήση δεδομένων, η Κίνα δεν έχει μέχρι στιγμής παράσχει δεδομένα για τα κρούσματα του COVID-19 στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.
Δεδομένου ότι μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν αναπτυχθεί επιτυχώς, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν παγκόσμια δεδομένα για να υπολογίσουν τις ιδιότητες του COVID-19 σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί θεραπεία κατά του ιού, η κ. Ασημακοπούλου, ρωτά εάν έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των κρατών μελών και των τρίτων χωρών, όπως η Κίνα, σχετικά με τις υπερβολικά προστατευτικές ρυθμίσεις για την προστασία των δεδομένων, που υπονομεύουν την παροχή κρίσιμων πληροφοριών προς τους ειδικούς του τομέα της υγείας, αλλά και πώς σχεδιάζει η ΕΕ να χρησιμοποιήσει τις δικιές της δυνατότητες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.