Διαφορά 14 μονάδων χωρίζει τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Την στάση των Ελλήνων έναντι του κορωνοϊού και του μεταναστευτικού αλλά και το άνοιγμα της ψαλίδας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νεά δημοσκόπηση της Pulse. 
Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες βράδυ  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ  η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 39% και προηγείται με 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 25%.
Τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ την έκπληξη κάνει η Ελληνική Λύση που περνά στην τέταρτη θέση με 5,5%, περνώντας το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 5%. Το ΜέΡΑ 25 μένει εκτός Βουλής με 2,5%.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επικροτεί τα κυβερνητικά μέτρα για το μεταναστευτικό (σελίδα 11). Ανησυχία όμως εκφράζεται και για τον κορωνοϊό, καθώς το 42% των πολιτών απαντά ότι ανησυχεί πολύ (17%), ή αρκετά (25%), το 26% μέτρια, ενώ συνολικά το 26% από λίγο (17%) έως ελάχιστα ή καθόλου (9%). Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.