Επερώτηση Ριζόπουλου για τα μέτρα της Περιφέρειας για τον κορωνοϊό

on .

RIZOPOULOS

• Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον κορωνοϊό κάνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος. Όπως υπενθυμίζει,  «η Ήπειρος και συγκεκριμένα το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί την πύλη εισόδου της χώρας μας προς την υπόλοιπη Ευρώπη και την Ιταλία, η οποία τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα δεκάδες κρούσματα ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο κορωνοϊό και επίσης και από τα χερσαία μας σύνορα μέσω των τελωνειακών πυλών, μπορεί μέσω της Αλβανίας να περάσει κάποιος προερχόμενος από την Ιταλία ασθενής, ο οποίος δεν ελέγχθηκε στη γειτονική μας χώρα». 
Για το λόγο αυτό ο κ. Ριζόπουλος ρωτάει τον Περιφερειάρχη ποιος ο βαθμός εμπλοκής της Περιφέρειας Ηπείρου και των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο προληπτικό σχέδιο εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, αν υπάρχει ως τώρα τέτοιο από πλευράς της οργανωμένης πολιτείας και ποιες οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ενημέρωση του κοινού, όσον αφορά την απαιτούμενη εφαρμογή προληπτικών μέτρων απέναντι στον ιό.
Τονίζει δε πως «η δημόσια υγεία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να την προστατέψουμε με κάθε τρόπο. Διότι αν υπάρξει απώλεια ζωής στην Ήπειρο τότε θα έχουμε αποτύχει ως Περιφερειακό Συμβούλιο».