Σε… πανστρατιά καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή ομιλία Αλ. Τσίπρα

on .

TSIPRAS ALEKSHS

• Η συνεχιζόμενη… φυλλορροή μελών και φίλων του κάποτε κραταιού ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζει ακόμη και τον ίδιο τον Πρόεδρό του Αλ. Τσίπρα να πυκνώσει τις επισκέψεις του στην ελληνική περιφέρεια. 
Ενόψει μάλιστα και του συνεδρίου τον προσεχή Μάιο, με στόχο την διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα ο αρχηγός του θα βρίσκεται στα Γιάννενα, όπου η τοπική οργάνωση του κόμματος διοργανώνει «ανοιχτή συνέλευση». Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Du Lac» στις 7 μ.μ., θα είναι ο Αλ. Τσίπρας, με τα τοπικά στελέχη να καλούν σε… πανστρατιά, διανέμοντας μέχρι και «φέιγ βολάν» σε όλη την πόλη. Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να φτάσει αεροπορικώς σήμερα το πρωί στα Γιάννενα και από εκεί θα μεταβεί στην Άρτα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση, ενώ το απόγευμα θα επιστρέψει στα Γιάννενα για την «ανοιχτή συνέλευση», στην οποία θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Κάλεσμα από «πέντε»!
Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή εκδήλωση απηύθυναν χθες σε συνέντευξη Τύπου η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Τζούφη, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Άρης Σπέγγος, ο πρ. βουλευτής Ι. Στέφος, ο Ν. Κουσινίδης από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το μέλος της επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων Αλ. Φαρμάκης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία είναι μια πολιτική δύναμη που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της η Μ. Τζούφη, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «η νεοφιλελεύθερη επίθεση της Ν.Δ. και η συνέχιση της λιτότητας χωρίς μνημόνιο σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας κάνει την συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη πιο επιτακτική». 
Από την πλευρά του ο Α. Σπέγγος ανέφερε ότι η συγκέντρωση θα έχει τοπικό, αλλά και γενικότερο ενδιαφέρον και προσπάθεια της Ν.Ε. είναι να διοργανωθεί μια «αδιαμεσολάβητη συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα και τους Ηπειρώτες».
Από την πλευρά του ο πρ. βουλευτής Γιάννης Στέφος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το «Du Lac» θα γεμίσει από κόσμο (!) που θα διατρανώσει την αντίθεσή του στις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Πολιτικές στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στο ασφαλιστικό, στην πρόνοια, στα εθνικά θέματα, αλλά και στο προσφυγικό, που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και που κανείς δεν πίστευε ότι θα επανέλθουν, φαίνεται ότι η Ν.Δ. και Κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να τις ξαναεφαρμόσουν», σημείωσε, μεταξύ άλλων.