Αυτοκριτική και επόμενη μέρα για την «Ενότητα Πολιτών»

on .

ENOTHTA POLITON OLOMELEIA 2 2 20

• Την πρώτη ολομέλειά της μετά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, πραγματοποίησε χθες η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», παρουσία φίλων και μελών της. 
Ο επικεφαλής της πρ. δήμαρχος Θ. Μπέγκας, στην ομιλία του προχώρησε σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αναφέρθηκε στα χρόνια διοίκησης του Δήμου και έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν αρκετά μέλη της παράταξης, εκλέχτηκε η νέα Γραμματεία, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην ομιλία του ο Θ. Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «τα εκλογικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου δείχνουν ξεκάθαρα, πως η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει τη μεγάλη μας προσπάθεια και τη συνεισφορά μας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και επιβεβαιώνουν, αντικειμενικά, την πολιτική υπεροχή της παράταξής μας στο Δήμο Ιωαννιτών…».
Από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στα εννιά χρόνια διοίκησης του Δήμου από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», ενώ απαρίθμησε και τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφερε η παράταξη να κερδίσει στο δεύτερο κρίσιμο γύρο των εκλογών. «Οι ευθύνες για τις χαμένες εκλογικές μάχες είναι συλλογικές και επιμερίζονται στην ομάδα ανάλογα με το ρόλο και τη θέση που κατέχει ο καθένας σε αυτή», ανέφερε ο Θ. Μπέγκας προσθέτοντας ότι «οφείλουμε όμως να προχωρήσουμε μπροστά… Με στόχο τη νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές».
Στην κατεύθυνση αυτή, η Ολομέλεια αποφάσισε να προχωρήσει:
Α. Στην συγκρότηση οργανωτικής δομής, συγκεκριμένης και ψηφισμένης από την ολομέλεια, ως εργαλείο συγκροτημένης και συνεχούς παρουσίας στα τεκταινόμενα του Δήμου.
Β. Στη συνεχή επαφή με την κοινωνία μέσα από τα όργανα που συγκροτούνται σε εφαρμογή της πρότασης της οργανωτικής δομής.
Η πρόταση η οποία ψηφίστηκε περιελάμβανε 5 θεσμοθετημένα όργανα:
1. Κυρίαρχο όργανο είναι η ολομέλεια της παράταξης. 
2. Ο επικεφαλής της παράταξης ο οποίος εκλέγεται από την ολομέλεια. 
3. Η γραμματεία της παράταξης, πολιτικό – αυτοδιοικητικό όργανο.
4. Η δημοτική ομάδα, αποτελούμενη από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.
5. Και οι διαμερισματικές ομάδες που θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα οργανωτικά κύτταρα της τοπικής δουλειάς και ταυτόχρονα θα αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και εκτελεστικής επιτροπής.
Τέλος, συγκροτούνται και θεματικές επιτροπές.