Η Αικ. Σακελλαροπούλου υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

on .

SAKELLAROPOYLOY STE

• Την έκπληξη έκανε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το όνομα της υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. 
«Η απόφαση που κλήθηκα να πάρω δεν ήταν εύκολη» τόνισε στο διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωσε την πρότασή του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή με γνώμονα το γεγονός ότι ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας εκπροσωπεί τη χώρα και οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος. «Η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού» ανέφερε και ανακοίνωσε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. 
Προηγουμένως ο Πρωθυπουργός είχε ενημερώσει για την τελική του απόφαση τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος σήμερα αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία. Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε  και στο σκεπτικό του προκειμένου να καταλήξει στη συγκεκριμένη πρόταση.
«Σε μια εποχή που ο τόπος μας αφήνει πίσω την κρίση και κάνει πράξη την εθνική του αναγέννηση, έκρινα ότι το πρόσωπο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να συμβαδίζει με αυτήν την πορεία: Όλοι μαζί ανοίγουμε ένα μεγάλο παράθυρο στο μέλλον. Με πρώτον, τον πρώτο πολίτη» τόνισε για να προσθέσει:
«Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση».
Στη συνέχεια χαρακτήρισε την πρόταση να εκλεγεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα μια γυναίκα εγνωσμένου κύρους ως εμβληματική λέγοντας «δεν είναι πολλές οι εμβληματικές ευκαιρίες που έχει ένας πρωθυπουργός να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα για το μέλλον. Η επιλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι μια από αυτές. Και είμαι περήφανος που την εισηγούμαι, ως ένα τολμηρό βήμα όλων μας προς το αύριο».
Ως προς τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε ότι τον σέβεται καθώς και ότι προβληματίστηκε πριν λάβει την τελική απόφαση εν τούτοις δήλωσε βέβαιος πως «η τελική μου απόφαση είναι η ορθή» και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο συναινέσει στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 
Να σημειωθεί ότι η κ. Σακελλαροπούλου είχε τοποθετηθεί Πρόεδρος του ΣτΕ από την Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα και όπως είπε ο Πρωθυπουργός δεν ανήκει στην πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αικ. Σακελλαροπούλου
Άκρως τιμητική, χαρακτήρισε η Αικ. Σακελλαροπούλου με δήλωσή της, την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την προτείνει εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».