Εκβιασμούς από Παπαγγελόπουλο κατήγγειλε η Εισαγγελέας Ελ. Ράικου

on .

NOVARTIS

• Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την δράση και τους ωμούς εκβιασμούς του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα προχώρησε η Ελένη Ράικου κατά τη χθεσινή πρώτη κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.
Η πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς μίλησε για τους εκβιασμούς που δέχθηκε η ίδια από τον πρώην υπουργό προκειμένου να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία αλλά και για το “συμβόλαιο εξόντωσής” που ενεργοποίησε η άρνησή της να συμμορφωθεί με τα σχέδια του “Ρασπούτιν”.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες.
Η κυρία Ράικου αποκάλυψε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβαινε συνεχώς στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς απαιτώντας να ασκηθούν διώξεις κατά πολιτικών αν και γνώριζε ότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Περιγράφοντας καταστάσεις που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα είπε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις – εκτός της Novartis – που αφορούσαν συγκεκριμένους επιχειρηματίες.