Όχι στην πρόωρη αποστρατεία αξιωματικών της Αστυνομίας

on .

AMYRAS GIORGOS 1

• Να τροποποιηθεί η νομοθεσία που προβλέπει την ιεραρχική εξέλιξη των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) ζητά  ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του στη Βουλή καταθέτοντας την επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών της Αστυνομίας Ηπείρου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με την τακτική ετήσια κρίση των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε πρόωρη αποστρατεία στελέχη, τα οποία δεν συμπληρώνουν τα 30 έτη της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Αναγκάζονται σε πρόωρη συνταξιοδότηση που με τον νόμο Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) η σύνταξή τους είναι υποτυπώδης και εξαιρετικά χαμηλή μη φτάνοντας να καλυφθούν οι ανάγκες τους έως τη συμπλήρωση των ετών για κύρια σύνταξη.  Όπως τονίζει ο κ. Αμυράς, απαιτείται η τροποποίηση του Π.Δ. 24/1997, που θα φέρει σε ισορροπία τις σχετικές διατάξεις που προσκρούουν μεταξύ τους και θα ρυθμίζει την ιεραρχική εξέλιξη των στελεχών έτσι ώστε να μην αναγκάζονται σε πρόωρη αποστρατεία.
«Οι αστυνομικοί μας ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα, αυτοθυσία, ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις της θεσμικής τους αποστολής. Έχουν καταξιωθεί στη συνείδησή μας σαν τον βασικότερο παράγοντα εξασφάλισης της ομαλότητας και της κοινωνικής συνοχής», επισημαίνει ο βουλευτής.