Ο Σπ. Ριζόπουλος για το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων

on .

RIZOPOULOS

Ξανά κριτική στην Περιφερειακή Αρχή κάνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, αυτή τη φορά με αφορμή την εν εξελίξει ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα».
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου ακολουθεί το δικό της, μοναχικό δρόμο σε όλα, έτσι και στα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας. Από τους… «ντοκτοράδες» που ήταν η αρχική εξαγγελία του Περιφερειάρχη για το δήθεν πρόγραμμα – «πιλότο» που σχεδιάζει εδώ και ένα χρόνο η Περιφέρεια Ηπείρου, φτάσαμε τελικώς σε ένα πρόγραμμα - «αχταρμά» που δεν ξεχωρίζει «χαμηλά» από «υψηλά» τυπικά προσόντα, που ουδείς γνωρίζει με ποια λογική επιλέγεται το είδος των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε αυτό και που τελικώς, δεν έχει κανέναν απολύτως προσανατολισμό».
Ο κ. Ριζόπουλος προτείνει, μεταξύ άλλων, για τυχόν αδιάθετα ποσά του ΠΕΠ Ηπείρου τα οποία προορίζονται για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και αφορούν προγραμματιζόμενα ή σχεδιασμένα προγράμματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, η Περιφέρεια να σχεδιάσει άμεσα ένα ή περισσότερα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης αλλά αυτή τη φορά πραγματικά στοχευμένα και όχι στα λόγια.