Σπορ στη φύση κι ένα πολιτικό γεύμα για τον Κυρ. Μητσοτάκη

on .

MHTSOTAKHS OIKOGENEIA METSOBO 30 12 19

• Εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες που κατέκλυσαν την περιοχή, ο Νομός Ιωαννίνων είχε και υψηλούς επισκέπτες τα Χριστούγεννα, με πρώτο και καλύτερο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε το Μέτσοβο για λίγες ημέρες ανάπαυλας μαζί με την οικογένειά του. Δεν παρέλειψε όμως στο πλαίσιο της εδώ παραμονής του να έχει επαφές και συζητήσεις με βουλευτές και φορείς της Αυτοδιοίκησης για ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Επαφή με τη φύση
Ιδιαίτερα δραστήριος αθλητικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε το Χριστουγεννιάτικο τριήμερο στο Μέτσοβο κάνοντας πεζοπορία αρκετών ωρών στα βουνά της περιοχής και απολαμβάνοντας το αλπικό τοπίο, το οποίο φάνηκε να τον εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιου στις πίστες του οποίου έκανε σκι που επίσης αγαπάει ιδιαίτερα, ενώ παρέα με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά του Σοφία, Κων/νο και Δάφνη περιηγήθηκαν και στη μοναδικής ομορφιάς τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου.

…Και πολιτικό γεύμα
Παρά το ιδιωτικό της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να γευματίσει στο Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανήλιου με τοπικά πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη.  
Στο τραπέζι προσκεκλημένοι ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, οι βουλευτές του Νομού Μαρία Κεφάλα, Σταύρος Καλογιάννης και Γιώργος Αμυράς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Το «μενού» της συζήτησης περιλάμβανε, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Καχριμάνη, όλα τα μεγάλα έργα της Ηπείρου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα, τα προβλήματα της περιοχής μας, ζητήματα που αφορούν στα τοπικά προϊόντα, ενώ δεν έλειψαν και τα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η οικογένεια Μητσοτάκη αναχώρησε απ’ το Μέτσοβο το βράδυ του Σαββάτου αντί της Κυριακής όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών

Στην περιοχή μας βρέθηκε τα Χριστούγεννα και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισκέφθηκε ακριτικές περιοχές και συγκεκριμένα το Καλπάκι, το Δελβινάκι, την Πωγωνιανή και το Μολυβδοσκέπαστο της Κόνιτσας.
Στην έδρα του Δήμου Πωγωνίου ο Υπουργός (φωτό) ξεναγήθηκε στο Μουσείο Πολέμου και το Μνημείο του Μαχητή και έστειλε μήνυμα  ότι ο στρατός δίνει σιγουριά στο λαό και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα τους ακρίτες. Στην Πωγωνιανή ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε την «Κιβωτό του Κόσμου» όπου ενημερώθηκε για τις ανάγκες της και έπαιξε με τα παιδιά στα οποία μοίρασε και δώρα. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου πλέκοντας το εγκώμιο των συνοριακών για το έργο τους και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό για τα αιτήματα της περιοχής επισημαίνοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο το ακριτικό Πωγώνι και τους κάτοικους του.
Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Πωγωνίου Κ. Καψάλη και Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, καθώς και τον Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας Δημήτριο Μπολομύτη επισκέφθηκε τη Μονή Μολυβδοσκέπαστου όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, καθώς και το φυλάκιο της περιοχής για να ανταλλάξει ευχές με τους στρατιώτες που υπηρετούν σ’ αυτό.