Προσωπική δέσμευση για το βόρειο τμήμα του Ε-65 ανέλαβε χθες ο Πρωθυπουργός!

on .

MHTSOTAKHS E 65

Από… σαράντα κύματα έχει περάσει ο αυτοκινητόδρομος της Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το βόρειο τμήμα του οποίου ενδιαφέρει άμεσα και την Ήπειρο, καθώς θα ακουμπά στην Εγνατία Οδό. 
Βέβαια γι’ αυτό δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρηματοδότηση και είναι διάχυτος ο φόβος ότι ίσως μείνει ημιτελές το σημαντικό αυτό οδικό έργο. 
Ωστόσο χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις εργασίες που γίνονται στο νότιο τμήμα (Λαμία-Ξυνιάδα) και το οποίο αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία τον Δεκέμβριο του 2021, ανέλαβε προσωπική δέσμευση και για το βόρειο τμήμα. «Θα πω μόνο ότι θα ολοκληρωθεί και θα βρούμε τον τρόπο να διαπραγματευτούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το βόρειο τμήμα του Ε65. Ο δρόμος αυτός δεν θα μείνει ημιτελής, αυτό είναι προσωπική δέσμευση δική μου και του Υπουργού. Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί και το τμήμα αυτό διότι με αυτόν τον τρόπο θα “σπάσει” και η απομόνωση μιας Περιφέρειας με πολύ μεγάλη σημασία που είναι η Δυτική Μακεδονία», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την ηγεσία του Υπουργείου, για να βρούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση για να ξεπεραστούν εμπόδια που έχουμε κληρονομήσει από το παρελθόν».
Όσον αφορά το νότιο τμήμα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής του έργου θα τηρηθούν στο ακέραιο. 
Όπως είπε, πρόκειται για έναν «δρόμο ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς θα φέρει πολύ πιο κοντά στην Αθήνα τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα. Και με αυτόν τον τρόπο θα μπει μία ακόμα σημαντική ψηφίδα στην ολοκλήρωση του παζλ των αυτοκινητοδρόμων της ηπειρωτικής Ελλάδας».