8 στους 10 πιστεύουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του!

on .

MHTSOTAKHS SYNENTEYKSH 8 9 19

• Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες, αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την εξουσία και φαίνεται πως η Κυβέρνησή του κρίνεται θετικά από σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού. Αυτό αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην οποία η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στις 18 μονάδες!
Στην πρόθεση ψήφου λοιπόν η Ν.Δ. προηγείται με 42,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 24,8%, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,4%, ενώ ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση βρίσκονται στο 3,1%. Το 7,4% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο και η αποχή συγκεντρώνει 1,6%.

***
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης καταγράφουν θετικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και πιο συγκεκριμένα το 68,2% λέει: «καλύτερος πρωθυπουργός από ότι περιμέναμε» και το 81,4% : «θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του».
Σε ερώτηση πως κρίνουν οι πολίτες τα έως τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, το 40,6% λέει θετικά, το 27,4% μάλλον θετικά, το 18,8% αρνητικά και το 10% μάλλον αρνητικά.
Σε σχέση με την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ερώτημα «Κατά τη γνώμη σας, η κριτική του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση πρέπει να είναι «Πιο επιθετική» απαντά το 16,9%, «Πιο δημιουργική» απαντά το 51,8%, «Πιο ήπια» απαντά το 24,3%.
Σε ερώτημα «αν εξακολουθούσε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, τα πράγματα στη χώρα θα πήγαιναν»: «Καλύτερα απ’ ό,τι τώρα» απαντά το 22,1%, «περίπου τα ίδια» απαντά το 13,9%, «χειρότερα» απαντά το 60,5%.
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», το μεγάλο «ατού» του Κ. Μητσοτάκη στην πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλ. Τσίπρα είναι η απροσδόκητη -κατά πολλούς- διείσδυσή του στην Κεντροαριστερά. Σε όλα τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας, η απήχηση του Πρωθυπουργού στην Κεντροαριστερά παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ενδεικτικά, στο γενικό ερώτημα για τα έως τώρα δείγματα της κυβέρνησης, εννέα στους δέκα ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ απαντούν «θετικά και μάλλον θετικά».