Στην Αθήνα το 2021 η Διάσκεψη Προέδρων των Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης

on .

TASOYLAS PROEDROS KOINOBOYLEYTIKHS SYNELEYSHS

• Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη Προέδρων των Κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 2021, -έτος κατά το οποίο η Ελλάδα θα τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821-, μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Lilliane Maury Pasquier στο τέλος των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο κ. Τασούλας, μιλώντας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της Διάσκεψης Προέδρων των Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αθήνα και πρόσθεσε πως θα αποτελέσει τιμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να την φιλοξενήσει γιατί, μεταξύ άλλων, θα συμπέσει με ένα ιστορικό γεγονός, τον επετειακό εορτασμό των 200 ετών από την ιστορική εθνική επανάσταση που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.
• Στο περιθώριο της Διάσκεψης του Στρασβούργου ο Έλληνας Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του κ. Ararat Mirzoyan, με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα της σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών και της περαιτέρω ανάπτυξης του σχήματος τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.