Ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης

on .

TASOYLAS PROEDROS BOYLHS 22 7 19

• Σε μια ακόμη κορυφαία συνάντηση, στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στο Στρασβούργο.
Οι εργασίες της Διάσκεψης θα διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού και κατά την διάρκειά της αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 60 Προέδρους και 300 εκπρόσωποι εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών συνελεύσεων.
Ο Κ. Τασούλας θα απευθύνει ομιλία σχετικά με το μέλλον και τις προοπτικές της Ευρώπης και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
- Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι: Τα επόμενα 70 χρόνια.
- Η εφαρμογή της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η συνεισφορά των κοινοβουλίων.
- Οι γυναίκες στην πολιτική και στον δημόσιο διάλογο: Ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια στην καταπολέμηση της κλιμακούμενου επιπέδου παρενόχλησης και της ρητορικής μίσους κατά γυναικών πολιτικών και κοινοβουλευτικών.

Και διμερείς συναντήσεις
Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, ο Έλληνας Πρόεδρος της Βουλής θα έχει, μεταξύ άλλων, διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Liliane Maury Pasquier, καθώς και με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, κ. Gérard Larcher.
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί επίσης Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ECPRD), όπως οι προτεραιότητες αυτού και το πρόγραμμα της περιόδου 2020-2021. Στις εργασίες θα μετάσχει ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Βασ. Μπαγιώκος.