«Πόρτα» στη Βεστφαλία άνοιξε το Ζαγόρι

on .

SOYKOYBELOS BESTFALIA 18 10 19

• Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζαγορίου συνάντηση εκπροσώπων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας και του Γεωπάρκου Βίκου Αώου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών, όπως η περεταίρω ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, η προώθηση τυποποιημένων τοπικών προϊόντων από το Ζαγόρι προς την Γερμανία (μέλι, ιπποφαές, τσάι, ρίγανη, όσπρια κ.α.) καθώς και η δυνατότητα Αδελφοποίησης του Δήμου Ζαγορίου με τους Δήμους του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας.
Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού - Πολιτισμού Ι. Τσαπάρης, εκπρόσωποι της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ και του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου, και παραγωγοί τοπικών προϊόντων από το Ζαγόρι. Νωρίτερα, οι εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, ενδεικτικά σημεία ενδιαφέροντος του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του Δήμου Ζαγορίου και του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Πάρκο Sauerland-Rothaargebirge στην Ήπειρο με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου, και της διαχειριστικής Αρχής του, που είναι η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, με το Φυσικό Πάρκο Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας.
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες για την εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την διερεύνηση δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών σε πολλούς τομείς.