Σε άμεση συνεργασία το Τεχνικό με το Εμπορικό Επιμελητήριο

on .

dkm

• Με τη Διοίκηση και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, συναντήθηκαν χθες μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών- Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί, ενόψει των επικείμενων εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Γιάννης Τσίγκρος, η παράταξή του, εξέφρασε τη βούλησή της για συνεχή, ουσιαστική και άμεση συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Τα βασικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής, η θεσμοθέτηση όλων των Τοπικών Χωρικών Σχεδιασμών του Λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα καθώς και η διασφάλιση και προστασία του Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου της περιοχής μας, με προώθηση των Επενδύσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που τόσο ευνοεί η περιοχή μας. Η Δημοκρατική Κίνηση, άσκησε κριτική και στην σημερινή Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για «παντελή απουσία από τα τοπικά δρώμενα, αγνοώντας τόσο την προβολή του ως επιστημονικός φορέας όσο και την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων του».
Τέλος τα μέλη της εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως οι εκλογές θα αναδείξουν μια νέα Διοίκηση που θα οδηγήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο στην εξωστρέφεια και στην ανάδειξη του ρόλου του ως ο Θεσμοθετημένου Τεχνικού Σύμβουλου της Πολιτείας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το ρόλο του Μηχανικού στην τοπική κοινωνία.