Η Τατιάνα Καλογιάννη για τα απορρίμματα του Δ. Ιωαννιτών

on .

APORRIMMATA 

Κύριε Διευθυντά,
Στο φύλλο του Σαββάτου - Κυριακής 28-29/09/2019 της έγκριτης εφημερίδας σας, ο συνεργάτης σας κος Χάρης Λεοντάρης, στη θέση «ΑΠΟΨΕΙΣ», δημοσίευσε άρθρο του με τίτλο: «Η μεταμόρφωση της Τατιάνας Καλογιάννη...». Θέλω να επισημάνω τα εξής:
1. Είμαι σταθερή και συνεπής στην ιδεολογία και στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας. Οι πράξεις μου το μαρτυρούν.
2. Το θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβουλίο ΔΕΝ είχε απολύτως καμία σχέση με ιδιωτικοποίηση ή Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως λανθασμένα αναφέρει ο συνεργάτης σας. Αντιθέτως, αφορούσε μία προκλητική κατάτμηση έργου, με πρόσχημα τη διαχείριση απορριμμάτων. Αφορούσε δηλαδή τη διαιώνιση ενός παρωχημένου και αναποτελεσματικού μοντέλου.
3. Η Δημοτική Αρχή, χωρίς καμία ενημέρωση των συνδημοτών μας, των εργαζομένων και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με αυταρχικό τρόπο οδηγήθηκε σε μία ακόμη σπασμωδική και εντελώς επιπόλαια κίνηση, αντί να φέρει ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης, όπως όφειλε να κάνει. Προφανώς δεν είχε κάνει καμία προεργασία επί του θέματος.
4. Οι πολιτικές θέσεις για τα προβλήματα του Δήμου οφείλουν να αποτυπώνονται με σαφήνεια και τεκμηριωμένα. Αναμορφώσεις προϋπολογισμών που συντάσσονται με αβάσιμα στοιχεία, ιδιαίτερα δε, όταν αυτά επιβαρύνουν τους συνδημότες μας, δεν είναι αποδεκτά.
5. Στην εντελώς αόριστη αναφορά του συνεργάτη σας σε «δημοσιεύματα της προεκλογικής περιόδου», που με αφορούσαν, απαντώ: έχει κάτι συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο να αναφέρει; Ή απλώς επιχειρεί να θολώσει τα νερά;
6. Όσον αφορά την «καινοτομία» στις σκέψεις και προτάσεις του κ. Δημάρχου, την οποία επικαλείται ο συνεργάτης σας, βεβαίως και υπάρχει, και τεκμηριώνεται περίτρανα από την ενέργειά του να ορίσει αντιδημάρχους, εκείνους που αποστάτησαν από την παράταξή τους, χωρίς να χάσει ούτε μία ημέρα!
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.
Παρακαλώ η απάντησή μου να δημοσιευθεί στην ίδια θέση με το άρθρο του συνεργάτη σας.
Με τιμή
Τατιάνα Ελ. Καλογιάννη, Δημοτική Σύμβουλος