«Μετ’ εμποδίων» και τα νέα Δ.Σ. στις Δημοτικές Επιχειρήσεις

on .

MPARTZOKAS ARHS 22 1 19

• Ακόμη και στον ορισμό των Διοικήσεων των Δημοτικών Επιχειρήσεων δημιουργήθηκε προς στιγμήν… κώλυμα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, καθώς οι παρατάξεις του Θ. Μπέγκα και της Τατ. Καλογιάννη αρχικά ζήτησαν αναβολή της συζήτησης, υποστηρίζοντας ότι δεν αποσαφηνίζεται ο αριθμός των μελών της αντιπολίτευσης που θα πρέπει να μετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια.
Ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ απάντησε λέγοντας ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν γνωστή σε όλους από τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εισηγήσεις είχαν δοθεί από την προηγούμενη Παρασκευή. Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα καμία παράταξη δεν ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις. Μετά από μικρή διακοπή στη συνεδρίαση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επανήλθαν, προτείνοντας τα μέλη για την συμπλήρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων. Τελικά ορίστηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ), του ΟΚΠΑΠΑ, του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΙ.

Στη ΔΕΥΑΙ
Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΙ όπως είναι ήδη γνωστό αναλαμβάνει ο Άρης Μπαρτζώκας και αντιπρόεδρος ορίζεται ο Στέφανος Μάντζιος. Τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Γιώργος Αρλέτος, Φώτης Βάββας, Ελένη Ακονίδου, Μάριος Βαβάτσικος και Καλλιόπη Αλεξίου. Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη ορίστηκαν: Μάκης Χρυσοστόμου και Θωμάς Γιωτίτσας. Αναπληρωτής Πρόεδρος ορίζεται ο Γιάννης Τσίμαρης και αναπληρωματικά μέλη οι: Βασίλης Βλέτσας, Χριστίνα Κωτσαντή, Βαγγέλης Πήχας, Νατάσα Τύρου - Ούζα, Ιωάννης Τσέτσος και Αλέξης Λέφας. Από την αντιπολίτευση: Δημήτρης Νάστος και Γιάννης Λιόντος.

Στον ΟΚΠΑΠΑ
Στον ΟΚΠΑΠΑ πρόεδρος ορίστηκε ο Δημήτρης Πάνου και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τσίμαρης. Μέλη ορίστηκαν οι: Νίκος Τσώλης Δημήτρης Σκούρτης, Σοφία Τσιάρα, Γεωργία Τσέκα και Χάρης Δολιώτης. Από την αντιπολίτευση: Τσουμάνης Φίλιππος, Σοφία Μαρκούλα και Κατερίνα Μιτοπούλου. Αναπληρωτής πρόεδρος ο Νίκος Σιορόκας, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Χριστίνα Κωτσαντή και αναπληρωματικά μέλη οι: Στέφανος Μάντζιος, Σπυριδούλα Τσέλιου- Σίμου, Μαρία Κολτσίδα, Ρένα Δεληκούρα και Βασίλης Σαούγκος. Από την αντιπολίτευση: Βασίλης Κοσμάς, Αλεξάνδρα Μπέγκα και Βασιλική Λέτσιου.

Στο Πνευματικό Κέντρο
Στο Πνευματικό Κέντρο Πρόεδρος ορίστηκε η Ελένη Ακονίδου και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Γιαννάκης. Τακτικά μέλη οι Γιάννης Τσίμαρης, Ιωάννα Παπαευσταθίου, Αθανάσιος Μέμος, Γρηγόρης Τζίμας και Νίκος Μακόπουλος. Από την αντιπολίτευση: Παρασκευή Τσίλη, Αλέκα Βακαλοπούλου και Δήμητρα Ηγουμενίδου. Αναπληρώτρια πρόεδρος ορίστηκε η Χριστίνα Κωτσαντή, αναπληρωτής αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Σίτος και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννα Μαμακή, Αλεξάνδρα Παπαχρήστου - Μπαλτογιάννη, Αλίκη Στεργίου-Γιαννακοπούλου, Ιορδάνης Αραπισόνογλου και Αθανάσιος Ευθυμίου. Από την αντιπολίτευση: Στέφανος Ζούμπας, Γιώργος Μάστακας και Ξενοφών Μπίτσικας.

Στο ΔΗΠΕΘΙ
Στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο πρόεδρος αναλαμβάνει η Χριστίνα Κωτσαντή και αντιπρόεδρος η Λευκοθέα Ντόβα. Τακτικά μέλη του ΔΣ ορίστηκαν οι Γιάννης Αϊβατίδης, Γιώργος Λώλης, Ανδρονίκη Ζούκη και Δήμητρα Λεοντίου. Από την αντιπολίτευση: Βασιλική Μέγα, Νίκος Σφαιρόπουλος και Μαρία Βενέτη. Αναπληρώτρια πρόεδρος η Γιάννα Μαμακή, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Γιάννα Νότη και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννης Λυκογιώργος, Βασίλης Βλέτσας, Γιουλιέλμο Μπιάνκο και Κώστας Ρώσσης. Από την αντιπολίτευση: Αλεξάνδρα Μπέγκα, Γρηγόρης Βαγγελίδης και Άγγελος Ζήκος.