Νέες υποσχέσεις για συνεργασία της Αλβανίας με την Ελλάδα!

on .

MHTSOTAKHS RAMA AMERIKH 24 9 19

• Νέες υποσχέσεις πως θέλει να συνεργαστεί με την Ελλάδα έδωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχαν προχθές βράδυ στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που έγινε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Ο Ράμα, ενόψει μάλιστα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου που θα κληθεί να πάρει θέση σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, δεν είχε κανένα λόγο να έλθει σε αντίθεση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό: Δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας! «Διαβεβαίωση» που έχει δώσει άπειρες φορές ως τώρα, αλλά στην πράξη είναι εκείνος που κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση και τροφοδοτεί συνεχώς τον ανθελληνισμό και τον εθνικισμό.
Κατά τα άλλα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαΐκή Ένωση.
Τέλος συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου που θα γίνει στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.