Τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης παρουσίασε ο Σταύρος Καλογιάννης

on .

KALOGIANNHS

• Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON), μετείχε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.
Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε, αρχικά, στις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης που συνοψίζονται σε ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις, λιγότερους φόρους, ποιοτική δημόσια υγεία και εκπαίδευση, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, φύλαξη των συνόρων και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες αντιμέτωπη με κατακόρυφη αύξηση ροών μεταναστών αναφέροντας, ενδεικτικά, ότι μόνον την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν τους 2.500 οι μετανάστες που εισήλθαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο Έκθεσης που παρουσιάστηκε, ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στις δημοσιονομικές πολιτικές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε επίσης με τον κ. P. Meucci, με τον οποίο συζήτησε την προώθηση της συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Ιταλικών Φορέων της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του Ευρ. Ομίλου Οικονομικού Σκοπού Proximity GECT, σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος.
Συναντήθηκε επίσης με τους ευρωβουλευτές Άννα Ασημακοπούλου, Μαν. Κεφαλογιάννη, Γ. Κύρτσο και Δημ. Παπαδημούλη.