Ικανοποίηση στη «γαλάζια» νεολαία για τη συμμετοχή στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

on .

ONNED SHMA

• Εντυπωσιακή είναι η δυναμική που καταγράφει η Οργάνωση Νέων της Ν.Δ., ενόψει του επικείμενου 12ου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο «MetropolitanExpo» που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα Αττικής το τριήμερο 4 έως 6 Οκτωβρίου.
Το Τακτικό Συνέδριο αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τα μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών και τους 2.000 εκλεγμένους Συνέδρους.
Τα μέλη του μητρώου της ΟΝΝΕΔ ανήλθαν στα 70.490, αριθμός υπερδιπλάσιος από τα αντίστοιχα που καταγράφηκαν το 2016. Μάλιστα παρατηρήθηκε θεαματική αύξηση των μελών που γράφτηκαν για πρώτη φορά, με την άνοδο να παρατηρείται σε γυναίκες αλλά και στους νέους κάτω των 22 ετών.

«Κερδήθηκε το στοίχημα…»
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο στη διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων, έμεινε ο Πρόεδρος της Ν.Ε της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Θανάσης Μωρόγιαννης, μιλώντας στον «Π.Λ.».
«Πρόκειται για ένα γεγονός που υποδεικνύει το κίνητρο των νέων για συμμετοχή στα όργανα της νεολαίας και ικανοποίηση για την ευρύτερη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι τώρα, πείθοντας πολλούς νέους και νέες που ήταν απογοητευμένοι από την πολιτική γενικότερα..», σημείωσε ο Θ. Μωρόγιαννής και κατέληξε λέγοντας ότι έτσι κερδήθηκε το στοίχημα της επόμενης μέρας, με τα μέλη της οργάνωσης να οδηγούνται σε ένα μεγάλο συνέδριο, πιστοί σε αρχές και αξίες για να εκλέξουν τα όργανα που θα τα εκπροσωπήσουν.

Εκλογή νέου Προέδρου
Οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να ανοίξουν με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ από το Συνέδριο θα αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Οργάνωσης που θα αντικαταστήσει τον Κώστα Δέρβο.
Μέχρι στιγμής υπάρχει επίσημα η εκδήλωση της υποψηφιότητας του Παύλου Μαρινάκη, Αντιπρόεδρου της Οργάνωσης, δικηγόρος στο επάγγελμα.
Παράλληλα με την εκλογή προέδρου, οι σύνεδροι θα εκλέξουν επίσης τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και τους εκπροσώπους της στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.