Θετικός ο απόηχος της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στα Γιάννενα

on .

MHTSOTAKHS ZAGORI 18 9 2019

Θετικός για τους πολίτες, αρνητικός για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ο απόηχος της ολοήμερης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στα Γιάννενα.
Οι επισκέψεις, οι συναντήσεις, οι δηλώσεις, η ανάδειξη θεμάτων της κεντρικής κυβερνητικής ατζέντας αποτέλεσαν αντικείμενο ευρύτατου σχολιασμού σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ χθες κυριάρχησαν και στην Ήπειρο. Την επίσκεψη Μητσοτάκη σχολίασαν με ανακοινώσεις τους βουλευτές, φορείς, παρατάξεις κ.α.
- Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, αφού επαναλαμβάνει τους χώρους και τους τόπους που επισκέφτηκε, προσθέτει πως ο ίδιος τον ενημέρωσε για το Π.Δ. για τη λίμνη και τον Χωροταξικό Σχεδιασμό στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων που εκκρεμεί από 2009.
- Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, επιχειρεί να μηδενίσει τη σημασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, αλλά και να προβάλλει έργα που προώθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ιόνια Οδός, η ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οι χρηματοδοτήσεις Περιφέρειας και Δήμων, ενώ τον επικρίνει ότι δεν έκανε καμία αναφορά για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, την οποία βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέδωσε, όπως την βρήκε. Δεν παραλείπει να κινδυνολογήσει για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα…
- Κριτική στην επίσκεψη ασκεί και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, εκφράζοντας «πικρία» που δεν ενημερώθηκε από τα επιμελητήρια της Ηπείρου, το ΤΕΕ και τους εκπροσώπους της πραγματικής αγροτικής παραγωγής, αλλά από «αναρμόδιους».
- Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, χαρακτηρίζει θετική τη μη αναφορά σε μεταφορά σκουπιδιών από Κέρκυρα και Λευκάδα στη Μονάδα ΑΣΑ, υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει Γεωργική Σχολή στη Βελλά, ενώ για τη Δωδώνη, αναφέρει πως είναι «μυωπική η αντίληψη αυτή που μιλάει μόνο για το αρχαίο θέατρο. Τέλος δηλώνει πως συμφωνεί με την πρόταση ένταξης του Ζαγορίου στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO.
- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ασκεί κριτική επί παντός επιστητού, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννιτών να δώσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων σε Πέραμα- Ελεούσα.