Καθημερινές είναι πλέον οι κόντρες μεταξύ παλιάς και νέας Δημοτ. Αρχής

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ παλιάς και νέας Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς δεν περνά μέρα που να μην ανταλλάσσουν αιχμηρές ανακοινώσεις, συχνά μάλιστα υπερβαίνοντας τα… εσκαμμένα! Κι αυτές, τις πιο πολλές φορές, άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας!
Χθες, αφορμή για το… νέο γύρο κόντρας, στάθηκε μια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή στην Δημοτική Ενότητα Ανατολής, με την παράταξη του Θ. Μπέγκα να κάνει λόγο για αποκλεισμό των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα».
Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια και για όλα τα σημαντικά θέματα σε ανάλογες συσκέψεις η παρουσία των αιρετών, τοπικών και δημοτικών συμβούλων, από όλες τις παρατάξεις ήταν αυτονόητη…».

Η απάντηση της Δημοτ. Αρχής
Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής κατηγορώντας την παράταξη Μπέγκα ότι «στην πρεμούρα της να βρίσκεται καθημερινά στην επικαιρότητα είτε πέφτει σε λάθη, είτε εσκεμμένα ψεύδεται και παραπληροφορεί».
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει «η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος έργων, υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη θεσμική λειτουργία των Κοινοτικών Συμβουλίων και τη συνεργασία τους με την Δημοτική Αρχή».
Καταλήγοντας σημειώνει ότι «καλό θα είναι ο κ. Μπέγκας και η παράταξή του να καταλάβουν ότι οι εκλογές τελείωσαν. Κι αν ξεκίνησαν από τόσο νωρίς την αντιπολίτευση είναι σίγουρο ότι στα τέσσερα χρόνια θα κουραστούν».

Για τη ΔΕΥΑΙ
Βέβαια ούτε το Σαββατοκύριακο… ησύχασαν οι παρατάξεις, με την κόντρα να μεταφέρεται μεταξύ της συνεργαζόμενης με τη νέα Δημοτική Αρχή Ελισάφ, παράταξης «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα (θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης στο Δήμο, της γνωστής μας ΔΕΥΑΙ) και της παράταξης Μπέγκα.
Ο κ. Μπαρτζώκας αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΙ και τις αποφάσεις της προηγούμενης Διοίκησης, αναρωτιόνταν εάν το νόμιμο είναι και ηθικό! Μάλιστα χαρακτήριζε «πολιτικά ανήθικο» ότι την επομένη από την συνάντησή του με τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου και τη διαβεβαίωσή του ότι στο Δ.Σ. θα συζητηθούν μόνο δευτερεύοντα θέματα, κυκλοφόρησε ημερήσια διάταξη με θέμα το πολύ σοβαρό και χρονίζον που αφορά την αποκομιδή της λυματολάσπης, για την οποία κατά καιρούς πολλά έχουν ακουστεί…

Η παράταξη Μπέγκα
Άμεση ήταν η απάντηση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» του Θ. Μπέγκα, που ως συνήθως… πέταξε το μπαλάκι αλλού, αναφέροντας ότι: «ο διαγωνισμός για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από τον τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, κληρονομιά από προηγούμενες δημοτικές περιόδους, μετά τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων και την πολιτική απόφαση που έλαβε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, εξελίχτηκε καθόλα νόμιμα με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων της Επιχείρησης και το μόνο που έρχεται να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του είναι να κατακυρώσει το αποτέλεσμά του…».

Για… προστασία τους!
«Εκτός από νομιμότητα και ηθική -αναφέρει η παράταξη Μπέγκα- με την ολοκλήρωση του εν λόγω διαγωνισμού δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, προστατεύοντας τον μελλοντικό πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ και το νέο Δ.Σ. από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και τους εισαγγελείς.
»Ο κ. Μπαρτζώκας δεν πρέπει να ξεχνά – τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση - ότι η πολιτική όσο και η ποινική ευθύνη για ότι μπορεί να συμβεί στο ευαίσθητο περιβαλλοντικό σύστημα του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων εξακολουθούν να βαραίνουν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο», ενώ για περισσότερα επί του θέματος παραπέμπει στην αίθουσα του κυρίαρχου πολιτικού Οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου, αναφέρει, «η δική μας Δημοτική Αρχή συζητούσε όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου».

Η παράταξη Νάτση
Παρέμβαση για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την αντικατάσταση των λαμπτήρων, έκανε χθες και η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση, ζητώντας το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Ακούσαμε αρκετές δικαιολογίες ακόμη και κινδυνολογίες για μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό, συνεπώς η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναπόφευκτη και αυτό έπρεπε να γίνει με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής, αφού δεν έγινε, η πρωτοβουλία ανήκει στις παρατάξεις. Αυτό και θα γίνει, για να ενημερωθούν οι δημότες, να αναδειχθεί η ουσία του προβλήματος, να λειτουργήσει η δημοκρατία και να αποδείξει ότι ακόμη και αν δεν είναι «αποτελεσματική» είναι πιο ωφέλιμη για όλους μας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.