Τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν μια «μητρόπολη τεχνολογίας»!

on .

GATSIOS ELISAF 12 9 19

• «Παρών» στα τοπικά δρώμενα και αρωγός στα προβλήματα της περιοχής μας δηλώνει ο πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές Κων/νος Γάτσιος.
Μάλιστα κατά την συνάντησή του με το νέο δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, έθεσε εαυτόν στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής, ενώ τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν την πόλη και τα οποία ο κ. Γάτσιος είχε αναδείξει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Κυρίαρχο θέμα ήταν η λίμνη Παμβώτιδα και η ανάγκη ανάληψης ουσιαστικών δράσεων για την προστασία και την ανάδειξή της, ενώ από την πλευρά του δημάρχου αναλύθηκε το σχέδιο για την καθαριότητα της πόλης με προτεραιότητα στην ανακύκλωση. Συζήτηση έγινε, επίσης, για το πώς τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν μια «μητρόπολη τεχνολογίας» με την προσέλκυση και ανάπτυξη εταιρειών πληροφορικής και καινοτομίας στην περιοχή.
Τέλος, συζητήθηκε το πλάνο για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, με τον κ. Γάτσιο να επισημαίνει την ανάγκη να μην εξαντλείται στην πόλη, αλλά να γίνει προσπάθεια συνεργειών σε ευρύτερο επίπεδο, με στόχο και την προσέλκυση επισκεπτών σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο πεζοπορικός κ.ά.
«Η παρουσία μου στα δρώμενα του τόπου θα συνεχίσει να είναι ενεργή, στην προσπάθεια να συμβάλω με τις δυνάμεις μου στην πρόοδο της περιοχής. Δήλωσα στον δήμαρχο κ. Ελισάφ τη διάθεσή μου να προσφέρω, τόσο με την πολιτική όσο και με την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, στα θέματα που θεωρεί ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γάτσιος.

Στη «Μεταλλουργική»
Στο μεταξύ, ο κ. Γάτσιος την Τετάρτη πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο, το οποίο πρόσφατα επαναλειτούργησε μετά την εξαγορά του από την ElvalHalcor.
Ο κ. Γάτσιος συναντήθηκε με τον Διευθυντή της μονάδας κ. Γιώργο Μπότη, ο οποίος του παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο υλοποίησης επενδύσεων και αξιοποίησης του διεθνούς εμπορικού δικτύου της ElvalHalcor, με στόχο η Μεταλλουργική να ενισχύσει την παραγωγική της δυναμική και τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, κάτι που, με τη σειρά του, θα οδηγήσει και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε. Ακολούθως, ο κ. Γάτσιος ξεναγήθηκε από τον κ. Μπότη στις εγκαταστάσεις τής επιχείρησης και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επενδύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε παραγωγικό εξοπλισμό και οι οποίες έχουν δώσει μια νέα πνοή στο εργοστάσιο.
«Η Μεταλλουργική πρέπει να στηριχθεί και να αποτελέσει πιλότο για την ανάπτυξη και άλλων παραγωγικών μονάδων που μπορούν να αναστρέψουν μια πορεία εγκατάλειψης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γάτσιος με αφορμή την επίσκεψη.