Θετικά κρίνουν οι πολίτες τις πρώτες εβδομάδες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

on .

KYRIAKOS MHTSOTAKHS

• Θετικά φαίνεται ότι οι αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τις πρώτες εβδομάδες της νέας κυβέρνησης, όπως προκύπτει από έρευνα της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».
Το δείγμα ήταν πανελλαδικό και ερωτήθηκαν 809 άτομα σε συνεντεύξεις σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα.
Το 61% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί ότι η πορεία της χώρας κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Το 28% απάντησε ότι η πορεία είναι αρνητική.
Οι πολίτες στην ερώτηση πώς κρίνουν συνολικά το έργο της κυβέρνησης απάντησαν 68% θετικά, 21% αρνητικά και 75 ούτε αρνητικά ούτε θετικά.
Για την αντιπολίτευση στέκεται στα ίδια επίπεδα όπως την περίοδο των εκλογών: 63% αρνητικά, 25% θετικά, 6% ούτε αρνητικά ούτε θετικά.
Το 74% έχει θετική αξιολόγηση του Κ. Μητσοτάκη με την αρνητική να φτάνει το 19%. Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 28% θετικά σχόλια και 60% αρνητικά.
Σε σχέση με την αξιολόγηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης τον Ιούλιο του 2019 θετικά απαντούσε το 15%, ενώ τον Σεπτέμβριο το 24%. Μεγάλη μείωση υπήρξε σε όσους βλέπουν αρνητικά την πορεία.
Στην ερώτηση τι πιστεύετε για το πολιτικό κλίμα: Το 54% απαντά καλύτερο, 35% «το ίδιο», 9% χειρότερο.
Για την συνταγματική αναθεώρηση το 20% θέλει συνεννόηση το 76% σύγκρουση.
Το 47% κρίνει θετικές τις επιλογές προσώπων του Κ. Μητσοτάκη, το 30% ουδέτερες και το 15% αρνητικές.
Το 67% απάντησε ότι έμαθε κάτι από την παρουσία του πρωθυπουργού στην 84 ΔΕΘ. Το 33% δεν ασχολήθηκε. Το 64% των πολιτών αποκόμισε θετικές εντυπώσεις έναντι του 12% των αρνητικών.
Στα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση οι πολίτες απάντησαν: 26% οικονομία, 24% ανεργία, 13% προσφυγικό, 6% ιατρική περίθαλψη, 5% παιδεία.
Στην αντιμετώπιση της φορολογικής πολιτικής το 69% απαντά μάλλον θετικά.