Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

on .

sxinas

• Θέση αντιπροέδρου στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ανακοίνωσε και επίσημα χθες το μεσημέρι, η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Όπως έγινε γνωστό ο Μ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».
Η πρόεδρος της Κομισιόν ρωτήθηκε για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και εξήγησε ότι «θα είναι υπεύθυνος για το ζήτημα της μετανάστευσης, της εξειδικευμένης εργασίας και θα έχει αρμοδιότητες και για το θέμα της προστασίας (ασφάλεια)».
Ο Κ. Μητσοτάκης
Την ικανοποίησή του για τον διορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως «η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης υπολογίζει πολύ στον νέο αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το μεταναστευτικό, άλλωστε, είναι κρίσιμο και για την Ένωση και για την Ελλάδα!».