Να δοθεί έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ν. Ιωαννίνων

on .

KEFALA MARIA KONSOLAS 4 9 19

• Την πρώτη του επίσκεψη στα Γιάννενα θα πραγματοποιήσει σήμερα, Πέμπτη ο νέος Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, προκειμένου να έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς για θέματα που απασχολούν την Ήπειρο γενικότερα όσον αφορά στον τομέα ευθύνης του.
Εν όψει της επίσκεψης, η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν στο επίκεντρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Ιωαννίνων τα οποία τον βάζουν στον χάρτη των εγχώριων και ξένων τουριστικών προορισμών.

Τα πλεονεκτήματα
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κεφάλα ανέδειξε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα οποία τη μετατρέπουν σε πόλο τουριστικής έλξης, όπως η πολιτιστική ταυτότητα και η πλεονεκτική γεωγραφική θέση, σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες συγκοινωνιακές υποδομές.
Διατύπωσε μάλιστα προτάσεις για την περαιτέρω τόνωση της τοπικής οικονομίας για όλες τις εποχές του χρόνου μέσω δράσεων και στοχευμένων πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα, ενώ συζητήθηκαν και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν υπό το νέο φορολογικό καθεστώς οι οποίες θα δυναμώσουν σταδιακά και τις τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή.

Εναλλακτικές μορφές…
Τέλος, στη συνάντηση της Μαρίας Κεφάλα με την ηγεσία του υπ. Τουρισμού συζητήθηκε και το κομμάτι των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ως μια σημαντική πρόκληση, που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ως ευκαιρία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της οικονομίας και περαιτέρω ανάπτυξης.
Δόθηκε δε ιδιαίτερη βαρύτητα και κατατέθηκαν προτάσεις για τον Εκκλησιαστικό Τουρισμό, καθώς, όπως τόνισε η βουλευτής, ο Νομός Ιωαννίνων διαθέτει εξαιρετικά μνημεία θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, για τα οποία η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε τα τελευταία χρόνια χρόνο και χρήμα για την συντήρηση και ανάδειξή τους.

Συμβούλιο Τουρισμού
Κύκλο επαφών και συντονισμό κοινών ενεργειών με τις Περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο των προγραμματικών εξαγγελιών για τη σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ξεκινούν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα στα Γιάννενα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, φορείς του τουρισμού και θεσμικούς φορείς των Ιωαννίνων. Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθεί εκτενώς ο ρόλος και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού το οποίο έχει ως στόχο την επικοινωνία της Κεντρικής Διοίκησης με τις Περιφέρειες καθώς και των Περιφερειών μεταξύ τους, τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών, τη διαμόρφωση ενός κοινού και συντονισμένου πλάνου δράσης και την καλύτερη προβολή κάθε Περιφέρειας αλλά και της Ελλάδας συνολικά.

Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, οι κ.κ. Θεοχάρης και Κόνσολας θα συναντηθούν στις 11 π.μ. με τον Μωυσή Ελισάφ στο Δημαρχείο Ιωαννίνων και στη 1 μ.μ. με τον Αλέκο Καχριμάνη στην Περιφέρεια. Στις 2 μ.μ. θα δοθεί στο διοικητήριο της Περιφέρειας συνέντευξη τύπου και στις 3 μ.μ. θα ακολουθήσει συνάντηση με φορείς του τουρισμού στο ξενοδοχείο «Olympic». Υπουργός και Υφυπουργός θα επισκεφθούν στις 7 μ.μ. το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.