Αυστηρή κριτική στην Περιφέρεια για τα πεπραγμένα της στην Ήπειρο

on .

ORIZONTES HPEIROY RIZOPOYLOS SHMA

• Τα πεπραγμένα της περιφερειακής Αρχής Ηπείρου σχολιάζει με χθεσινή μακροσκελή ανακοίνωσή της η εκλεγμένη παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.
«Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε, ο εκλεγείς -για μια ακόμη θητεία- παραλαμβάνει από τον απερχόμενο εαυτό του την Ήπειρο σε πολύ κακή κατάσταση. Άρα δεν μπορούμε να συμμεριστούμε διθυράμβους και πανηγυρικές αναφορές.
»Στα όσα είχαμε τονίσει προεκλογικά ως Ορίζοντες Ηπείρου, στο διάστημα των τριών μηνών που μεσολάβησε πρέπει δυστυχώς να προστεθούν αρκετά σημαντικά προβλήματα ακόμη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Η παράταξη Ριζόπουλου καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος, μόνο τις τελευταίες 90 ημέρες αναφέρθηκε στο Φυσικό Αέριο, το οποίο πάει παντού εκτός από την Ήπειρο, στο γεγονός ότι η Ήπειρος ερημώνει και τα σχολεία κλείνουν, αλλά και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες κατηγορώντας την Περιφέρεια ότι είναι απλός παρατηρητής.
Για τους «Ορίζοντες Ηπείρου» σημαντικά είναι και επιμέρους ζητήματα όπως ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία να δοθεί αποζημίωση για το χαλάζι, παράλληλα μιλά για ανυπαρξία της πολιτικής προστασίας, με αφορμή τις φωτιές, ενώ ευθύνες της καταλογίζει και για το οξύ πρόβλημα της λειψυδρίας.
Ειδική αναφορά κάνει στην διαχείριση απορριμμάτων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τους λόγους της καθυστέρησης στη δημιουργία των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που επικαλείται η Περιφέρεια, αλλά και στο αεροδρόμιο.
Η παράταξη του Σπ. Ριζόπουλου στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ακόμη στη σύμβαση της Λεωφόρου Νιάρχου, στο Γεφύρι της Πλάκας, αλλά και σε προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες – όπως αναφέρει- αποδείχθηκαν παραμύθια: Ο σιδηρόδρομος στην Ήπειρο, η επέκταση της Ιονίας οδού ως την Κακαβιά και η ένωση της Πρέβεζας με την Ιονία οδό.
Καταλήγοντας η παράταξη σημειώνει: «οι Ορίζοντες Ηπείρου θα παρακολουθούν εξίσου προσεκτικά όλες τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής και πλέον δεν θα αρκούνται μόνο στην έκδοση ανακοινώσεων. Πλέον θα έχουν φωνή μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό θα το αξιοποιήσουν για το καλό της Ηπείρου και των Ηπειρωτών».