Δεν «βγήκε... καπνός» ούτε από τη συνάντηση Μ. Ελισάφ - Τ. Καλογιάννη

on .

ELISAF KALOGIANNH 2 6 19

• Ούτε από τη συνάντηση του νέου Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ με την Τατιάνα Καλογιάννη «βγήκε... καπνός» για συνεργασία των παρατάξεών τους στο Δημοτικό Συμβούλιο που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο χρόνος στενεύει και ο νέος Δήμαρχος αντί να ετοιμάζεται και να προγραμματίζει τις πρώτες δράσεις του, αναλώνεται -ελέω απλής αναλογικής- σε ατέρμονες συζητήσεις με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων για εξεύρεση φόρμουλας συνεργασίας.
Η παράταξη του κ. Ελισάφ -όπως και για την τελευταία συνάντηση με τον απερχόμενο Δήμαρχο Θ. Μπέγκα- δεν εξέδωσε ανακοίνωση, κάτι που έπραξε η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδεύονταν από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Κοσμά.
Όπως αναφέρει, κατέθεσε σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, που προέρχονται από το προεκλογικό της πρόγραμμα, ζητώντας ουσιαστικά από τον κ. Ελισάφ να το «υιοθετήσει» έστω και αν οι πολίτες δεν το είχαν επικροτήσει με την ψήφο τους. Όπως γίνεται αντιληπτό στο βαθμό που η κ. Καλογιάννη επιμείνει με απολυτότητα στις θέσεις της φαίνεται απίθανο να συναινέσει ο νέος Δήμαρχος σε συνεργασία.
Ενδεχομένως ωστόσο η παράθεση εκ μέρους της επικεφαλής της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 της πολυσύνθετης και αναλυτικής δέσμης προτάσεων, να είναι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων διοίκησης στο νέο Δημοτικό σχήμα.
***
Η άποψη και η κατ΄ αρχήν απάντηση του κ. Ελισάφ παραμένει ακόμη άγνωστη για συνεργασία, είτε με τον κ. Μπέγκα, είτε με την κ. Καλογιάννη. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ελισάφ έχει ήδη πραγματοποιήσει κατ΄ αρχή συζητήσεις και με τις παρατάξεις των Νίκου Γκόντα και Άρη Μπαρτζώκα.