ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο Βουλής τον Κ. Τασούλα!

on .

BOYLH ADEIA EDRANA

• Τον Γιαννιώτη βουλευτή Κώστα Τασούλα, που έχει ως γνωστόν έχει προτείνει η Ν.Δ. για νέο Πρόεδρο της Βουλής, η εκλογή του οποίου θα γίνει αύριο, θα ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, έκανε τον απολογισμό των εκλογών και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την επιλογή Τασούλα για 13ο Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, αλλά και ότι θα κάνει δυναμική αντιπολίτευση!
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα ψηφίσουμε αύριο για Πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφών κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού».
Και τόνισε ότι «δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αλλά για την ουσία».

Ο Ν. Βούτσης…
Αλλά και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στον Κώστα Τασούλα σημείωσε: «Θα είμαστε θεσμικά κοντά του και την επόμενη μέρα»!
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο άνδρες είχαν όλη την εβδομάδα μια στενή και πολύ καλή συνεργασία, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, προκειμένου ο κ. Τασούλας να έχει πλήρη εικόνα και να είναι έτοιμος στα νέα του καθήκοντα.
«Είχαμε μία πολύ καλή σχέση, μια στενή και συστηματική συνεργασία όλη την εβδομάδα, έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να είναι έτοιμος να διαδραματίσει με το καλύτερο τρόπο το ρόλο του Προέδρου της Βουλής. Εμείς θα είμαστε θεσμικά κοντά του και την επόμενη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό στα νέα του καθήκοντα για να συνεχιστεί το κοινοβουλευτικό έργο που έγινε αλλά και να υπάρξουν και άλλες βελτιώσεις. Αυτό κρίνεται πάντα στη πράξη. Εμείς δώσαμε το αποτύπωμά μας προσπαθώντας να οικοδομήσουμε ευρύτερες συναινέσεις».