«Δεν θέλουμε να υψώσουμε τείχη αλλά να χτίσουμε γέφυρες...»

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS 1

• «Δεν θέλουμε να υψώσουμε τείχη, αλλά να χτίσουμε γέφυρες με όλους τους Έλληνες» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στα ερωτήματα των παραγωγικών φορέων και κυρίως νέων ανθρώπων στα οποία απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό εξειδικεύτηκαν σημεία του προγράμματος της ΝΔ για την Κρήτη.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις νέες επενδύσεις λέγοντας: «Οι ξένες επενδύσεις είναι σημαντικές και η Ελλάδα μπορεί να τις φιλοξενήσει. Αυτό που θέλουν οι επενδυτές είναι να μην υπάρχουν μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια, να είναι χαμηλή η φορολογία και να υπάρχει σταθερότητα. Μια σταθερή κυβέρνηση. Σε αυτό άλλωστε προσδοκούμε και εμείς για την 7η Ιουλίου. Έχουμε ήδη εμπεριστατωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της χώρας και την εξωστρέφεια της».
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό και την αναγκαιότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Ο τουρισμός πήγε καλά τα τελευταία χρόνια, όχι γιατί έκανε κάτι η κυβέρνηση, αλλά γιατί οι συγκυρίες με τους ανταγωνιστές μας βοήθησαν σ’ αυτό. Φωνάζω, εδώ και καιρό, ότι αυτό δεν θα διαρκέσει και πρέπει να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα. Δεν είναι κριτήριο η μείωση των τιμών».
Εκτενή αναφορά έκανε στον πρωτογενή τομέα: «Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, αλλά μας λείπει η οργάνωση και το μέγεθος που θα μειώσει το κόστος παραγωγής. Οι συνεταιρισμοί με την παλιά μορφή δεν έχουν λόγο ύπαρξης, οι οργανωμένες όμως προσπάθειες των παραγωγών και οι ομάδες παραγωγών είναι σημαντικό να υποστηριχθούν, και οι παραγωγοί μας να γίνουν οι ίδιοι επιχειρηματίες».