Για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στο Ν. Ιωαννίνων ενημερώθηκε ο Κ. Γάτσιος

on .

GATSIOS SYNANTHSH 14 6 2019

• Μια πλήρη εικόνα για τον πρωτογενή τομέα στον Νομό Ιωαννίνων είχε τη δυνατότητα να σχηματίσει ο υποψ. βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, σε συνάντηση με τη Διοίκηση του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών».
Ο κ. Γάτσιος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές που μπορούν να υπάρξουν, από τον πρόεδρο Χρ. Μπαλτογιάννη, τον αντιπρόεδρο Αθ. Κατσανάκη, τον γραμματέα Ι. Νούσια, τον ταμία Αν. Περιστέρη, τα μέλη Ν. Καραμπίνα και Θ. Λιούρη, καθώς και τον γενικό διευθυντή Β. Μήτσιο.
Ένα μέρος της συζήτησης αφορούσε τη δυσβάσταχτη φορολογία και το υψηλό κόστος ασφάλισης.
Ο κ. Γάτσιος συμφώνησε πως η φορολογία είναι απαράδεκτα υψηλή και τόνισε πως «για να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας, ώστε να αναστραφεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής…».
Ο κ. Γάτσιος εξέφρασε την γνώμη ότι «αν θέλουμε πραγματικά να οδηγήσουμε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, πρέπει να το πράξουμε με ουσιαστικά μέτρα και όχι στη λογική επιδοματικών πολιτικών. Τα κονδύλια πρέπει να είναι στοχευμένα και να υπάρχουν επιχειρηματικά σχέδια, ώστε να εξασφαλίζουμε βιώσιμες επενδύσεις», τόνισε.
***
Σήμερα ο Κ. Γάτσιος θα επισκεφθεί χωριά τού Δήμου Κόνιτσας, ξεκινώντας το πρωί από το Δίστρατο και καταλήγοντας το μεσημέρι στην Κόνιτσα, όπου θα διανυκτερεύσει. Την Κυριακή θα περιοδεύσει στα Μαστοροχώρια, για να καταλήξει και πάλι στην Κόνιτσα. Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, μετά τον εκκλησιασμό στην Αγία Τριάδα, θα μεταβεί στα Δολιανά.