ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αποχωρώ από τη Βουλή μετά από 26 χρόνια θητείας…

on .

BENIZELOS BOULH

• «Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής. Αλλά είμαι και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης», τόνισε χθες ο Ευάγγ. Βενιζέλος στην τελευταία του ομιλία στο Κοινοβούλιο, μετά τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής που τον έθεσαν επί της ουσίας εκτός ψηφοδελτίων.
Εμφανώς συγκινημένος ο πρ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νέους ποινικούς κώδικες, παρότι το κόμμα του είχε υποχωρήσει, χειροκροτήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηρίζοντας την ομιλία του «αποχαιρετιστήρια», ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα βουλευτής Θεσσαλονίκης, πολλές φορές πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, σε δέκα διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις. Υπηρέτησα 17 χρόνια την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία από διάφορες υπουργικές θέσεις, έως και τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του κυβερνητικού εταίρου. Έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και βουλευτής της αντιπολίτευσης εννέα χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων –και της παρούσας– ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, για τη συνεργασία και για τις αντιπαραθέσεις, που είναι η ουσία της Δημοκρατίας. Θεωρώ κορυφαία κοινοβουλευτική στιγμή την άσκηση των καθηκόντων του Γενικού Εισηγητή της αναθεώρησης από το 1995 έως το 2001. Και λυπάμαι γιατί έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση, λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης, της μείζονος αλλά και άλλων κομμάτων…».