Σε «θετικό κλίμα» χθες οι συναντήσεις του Θ. Μπέγκα

on .

GKONTAS MPEGKAS PAPASTAYROS 29 5 19

• Αισιόδοξος ότι οι πολίτες των Ιωαννίνων θα στηρίξουν στον β’ γύρο την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», εμφανίστηκε κατά την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της παράταξης ο επικεφαλής της Θ. Μπέγκας, ο οποίος διεκδικεί την δημαρχία απέναντι στον Μ. Ελισάφ.
Στο μεταξύ χθες είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υποψ. Δημάρχους που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον β’ γύρο και πιο συγκεκριμένα την Τ. Καλογιάννη, τον Ν. Γκόντα, τον Άρη Μπαρτζώκα και τον Λ. Νάτση, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Με Τ. Καλογιάννη
Η συνάντηση με την Τ. Καλογιάννη, όπως αναφέρει η «Ενότητα Πολιτών» στην ανακοίνωσή της έγινε «σε πολύ θετικό κλίμα», τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για «συναντήσεις που διεξάγονται δημόσια ενώπιον της κοινωνίας, όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Μπέγκας και αυτή άλλωστε ήταν και η ξεκάθαρη θέση της κ. Καλογιάννη».
Η παράταξη σημειώνει ακόμη ότι «η ομαλή μετάβαση στο νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική, προϋποθέτει ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, με αμοιβαίο σεβασμό και αυτός ήταν ο κοινός τόπος και των δύο πλευρών στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με ειλικρίνεια και θετική διάθεση».
Τέλος, συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί μετά την πραγματοποίηση της Ολομέλεια της παράταξης της κ. Τατιάνας Καλογιάννη.

Με Ν. Γκόντα – Τ. Παπασταύρο
Ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση που είχε ο Θ. Μπέγκας με τους δύο πρ. Δημάρχους, Νίκο Γκόντα και Αναστάσιο Παπασταύρο, η οποία πραγματοποιήθηκε «μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «συμφώνησαν στη θέση πως το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου. Ιδιαίτερα αυτό είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίο, καθώς η νέα δημοτική θητεία ταυτίζεται με τη νέα προγραμματική περίοδο και την υλοποίηση των μεγάλων έργων του Δήμου».
Όπως σημειώνει η «Ενότητα Πολιτών» τρεις άνδρες που οι Γιαννιώτες τους τίμησαν εκλέγοντάς τους Δημάρχους, είχαν ταυτόσημη άποψη στο ότι τη σύνθεση, η συναίνεση και οι συνέργιες, είναι το απαραίτητο συστατικό για να πορευθεί ο Δήμος Ιωαννιτών στο μέλλον.

Με Άρη Μπαρτζώκα
Η επόμενη συνάντηση ήταν με τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρη Μπαρτζώκα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στη συζήτηση τέθηκαν οι προγραμματικές προσεγγίσεις των δύο παρατάξεων για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της κοινωνίας μας. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα τις επιστολής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», καθώς κι άλλα ζητήματα του Δήμου που το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη περίοδο. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε πως με τον κ. Μπαρτζώκα υπάρχει συναντίληψη για τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου και δήλωσε αποφασισμένος να λειτουργήσει ενωτικά και δημοκρατικά, για να δώσει αξία στην απλή αναλογική.
Από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» σημείωσε ότι για τον ίδιο προτεραιότητα αποτελεί το καλό του Δήμου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την επόμενη Δημοτική Αρχή είναι τόσο ευπρόσδεκτη όσο και αναγκαία.

Με Λ. Νάτση
Χθες το απόγευμα ο Θ. Μπέγκας συναντήθηκε με τον Λάζαρο Νάτση και αντιπροσωπεία της παράταξής του «Πολίτες για την Ανατροπή».
«Στη νέα δημοτική περίοδο που οριοθετούν οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε δημοκρατικά και ενωτικά για να δώσουμε αξία στην απλή αναλογική, για να εγγυηθούμε με ασφάλεια το μέλλον του Δήμου Ιωαννιτών και τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου», δήλωσε ο Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του να συναντηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων που δεν εισήρθαν στο 2ο γύρο.