Οι Γιαννιώτες σταύρωσαν με κριτήριο την εντοπιότητα!

on .

EYROKOINOBOYLIO STRASBOYRGO

• Υποψηφίους που θεωρούν δικούς τους, είτε λόγω εντοπιότητας, είτε εξαιτίας κάποιας ιδιαίτερης σχέσης με την περιοχή μας ψήφισαν οι πολίτες του Νομού Ιωαννίνων στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπως αποδεικνύει η καταμέτρηση των σταυρών (σχετικός πίνακας δημοσιεύεται στη σελίδα 11).
Με ενσωματωμένο το 98,42% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων, πρώτη στο Νομό μας έρχεται σε σταυρούς η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία, ως γνωστόν, έχει θητεύσει παλιότερα ως Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων αλλά και ως τοπική βουλευτής της Ν.Δ.. Η κ. Ασημακοπούλου αγγίζει τους 9.000 σταυρούς και την ακολουθεί με διαφορά μεγαλύτερη των 1.000 σταυρών ο πρώτος πανελλαδικά Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Τρίτος έρχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με κάτι παραπάνω από 7.000 σταυρούς και ακολουθεί ο Γιώργος Αμυράς (επίσης με Ηπειρωτικές ρίζες) με 4.400 σταυρούς περίπου, ενώ ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Νίκος Γιαννής κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 2.400 σταυρούς.
Το ίδιο ισχύει και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όπου στον Νομό Ιωαννίνων πρώτευσε η Γιαννιώτισσα πρ. υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη με κάτι παραπάνω από 6.500 σταυρούς. Δεύτερος έρχεται ο νυν ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης που επίσης κατάγεται από την Ήπειρο.
Όσον αφορά στο ΚΙΝ.ΑΛ, ο συμπατριώτης μας πρώην μπασκετμπολίστας Σάκης Τζαλαλής καταλαμβάνει την έκτη θέση στο Νομό Ιωαννίνων με 1.032 σταυρούς, ενώ από τους υποψηφίους του ΚΚΕ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος φιγουράρει στην πρώτη θέση στον Νομό με 2.096 σταυρούς, όπως και ο Νίκος Βακολίδης, υποψ. στο Μερα25 με 528 σταυρούς.