Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Στις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ…

on .

BAROUFAKIS

• Έτοιμος να κατέβει και στις εθνικές εκλογές δηλώνει ο πρ. υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παρόλο που το ΜέΡΑ25 στις… καθυστερήσεις, δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή.
Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα…
» Αυτό μας δημιουργεί ένα μεγάλο καθήκον – το καθήκον να γίνει το ΜέΡΑ25 ο πυρήνας μεγάλης συμπόρευσης πολιτών στην βάση κοινού προγράμματος, στην βάση ενός κοινού πολιτικού πολιτισμού. Μετά το σημερινό κάλεσμα το σημερινό πολιτικό σκηνικό θα έχει αλλάξει».
Κάλεσμα απηύθυνε σε όσους: «είναι αποφασισμένοι για την μεγάλη ρήξη με την Χρεοδουλοπαροικία του 4ου μνημονίου, σε όσους δεν ταυτίζουν την Ευρώπη με τους τροϊκανούς…».
Μιλώντας για τα δύο μεγάλα κόμματα είπε, πως η ψήφος στη ΝΔ «είναι ψήφος υπέρ της τελικής παλιννόστησης της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας» ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ…».