Αναμέτρηση Μπέγκα - Ελισάφ με φόντο τον Δήμο Ιωαννιτών!

on .

MPEGKAS ELISAF

• Σκληρή αναμένεται η αναμέτρηση ανάμεσα στον Θωμά Μπέγκα και τον Μωυσή Ελισάφ για τον Δήμο Ιωαννιτών, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών!
Τους δύο υποψηφίους χωρίζει ένα ποσοστό της τάξης του 7% περίπου, το οποίο δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα στον Δήμο, κάτι που οι ίδιοι γνωρίζουν καλά. Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι λοιπόν… θερμές όπως αποδεικνύουν οι πρώτες δηλώσεις τους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιθετικές με τον Μ. Ελισάφ να ξεκινάει τον «χορό» και τον Θ. Μπέγκα να σηκώνει το γάντι.

Τα ποσοστά
Ποσοστό της τάξης του 30,55% (με στοιχεία από 159 απ’ τα 161 εκλογικά τμήματα) συγκεντρώνει η παράταξη του Θωμά Μπέγκα, ενώ εκείνη του Μωυσή Ελισάφ λαμβάνει ποσοστό 23,77%. Δηλαδή, η διαφορά των δύο υποψηφίων κυμαίνεται περίπου στις 7 μονάδες, άρα η κόντρα τους για την κατάκτηση της δημαρχίας αναμένεται και μεγάλη και ενδιαφέρουσα!
Τρίτη παράταξη είναι εκείνη της Τατιάνας Καλογιάννη με ποσοστό 19,89% και ακολουθούν οι Νίκος Γκόντας (11,75%), Λάζαρος Νάτσης (4,88%), Άρης Μπαρτζώκας (3,55%), Όλυ Τσουμάνη (3,30%), Χρήστος Πατσούρας (1,36%) και Βασίλης Καφαράκης (0,96%).

Οι δηλώσεις…
Στην πρώτη του δήλωση αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Μ. Ελισάφ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στη Δημοτική Αρχή. Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν, έριξε την μπηχτή του για τον σημερινό Δήμαρχο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σήμερα οι συνδημότες μας με ένα συντριπτικό ποσοστό, ένα ποσοστό που ξεπερνά το 70% απέρριψαν τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν την τελευταία πενταετία. Απέρριψαν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μήνυμα για την μεγάλη αλλαγή που επιθυμεούν, μια αλλαγή προόδου».
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Θ. Μπέγκας σήκωσε το γάντι. Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την στήριξη στην «Ενότητα Πολιτών» και συνεχάρη όλους τους επικεφαλής και τους υποψηφίους των παρατάξεων αναφέρθηκε στον κ. Ελισάφ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «O δεύτερος των σημερινών εκλογών, ο κ. Μωυσής Ελισάφ, με δηλώσεις του πριν καν εκδοθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, φανέρωσε τον πραγματικό του εαυτό. Σε μια κρίση μεγαλείου, έσπευσε να αυτοαναγορευτεί εκπρόσωπος του 70% των ελεύθερων και σκεπτόμενων δημοτών του Δήμου Ιωαννιτών. Ευτυχώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται έγκαιρα. Ευτυχώς πολλές και ισχυρές παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας αντιλαμβάνονται επίσης έγκαιρα, ποια είναι η πραγματική νοοτροπία του κ. Ελισάφ».
Και πρόσθεσε με νόημα: «Αν φέρεται έτσι σήμερα που είναι ο ηττημένος, είναι εύκολο να φανταστούμε πως θα εκφραζόταν αν ήταν στη θέση μου. Δηλαδή αν ήταν ο νικητής των σημερινών εκλογών».
Και καταλήγοντας ο Θ. Μπέγκας σημείωσε: «Ευελπιστούμε πως οι μόνοι αρμόδιοι, δηλαδή οι δημότες, στις 2 Ιούνη θα μας εμπιστευτούν ξανά την πρώτη θέση. Θα μας εμπιστευθούν την ευθύνη να συνθέσουμε κι όχι να διαιρέσουμε τις δυνάμεις του Δήμου μας. Αδιαφορούμε παγερά για τη νοοτροπία του κ. Ελισάφ και προχωρούμε προς τη νίκη των θετικών δυνάμεων του Δήμου μας».

«Να αλλάξει σελίδα…»
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Ελισάφ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «οι Γιαννιώτες αποφάσισαν ότι η πόλη πρέπει να αλλάξει σελίδα. Τα Γιάννενα αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το ελάχιστο, με την μετριότητα, την αναξιοκρατία και τη στασιμότητα. Οι Γιαννιώτες αποφάσισαν να μην συμβιβαστούν ούτε με τις λακκούβες, ούτε με τα σκουπίδια, ούτε με την άσφαλτο παραμονές εκλογών, ούτε με τις χαμένες ευκαιρίες. Κουράστηκαν από τα μεγάλα λόγια και τα ανύπαρκτα έργα. Από την αποθέωση του πελατειακού συστήματος και την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Η πόλη μας μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη για όλους. Βάζοντας τέλος στην οπισθοδρόμηση».