Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο Αλ. Τσίπρας υπογράφει ακάλυπτες επιταγές

on .

GENNHMATA FOFH GIANNENA 16 5 19

• Διμέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε χθες βράδυ από τα Γιάννενα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. «Ο Τσίπρας φεύγει, Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής», τόνισε, αφού προηγουμένως επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Αλέξη Τσίπρα. για τις παροχές που μοιράζει προεκλογικά.
«Εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Μεταχρονολογημένες.
Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο.
Νομίζουν ότι δεν γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι με τα μέτρα τους, τους αφαιρούν την 12η σύνταξη, μια σύνταξη κάθε χρόνο, εδώ και 5 χρόνια; Και συνεχίζουν βέβαια και για τα επόμενα; Και ενώ έως τώρα τους αφαίρεσαν 6 δις συνολικά, τους επιστρέφουν 800 εκ. ευρώ ως δήθεν 13η σύνταξη;
Το επίδομα ευρωεκλογών που θα εξανεμιστεί από τη 1η Γενάρη με την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε.
- Γνωρίζουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες ότι αυτός ανέβασε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%.
Και τώρα εμφανίζει ως επίτευγμα την επαναφορά του που δεν είναι και ολόκληρη. Ο καφές του συνταξιούχου παραμένει πικρός, 24% ο ΦΠΑ.
- Ακόμη και τις «120 δόσεις» τις έφερε με μεγάλη καθυστέρηση και το χειρότερο είναι ότι έχει περιορισμούς και εξαιρέσεις. Τελικά οι 120 δόσεις, είναι 24.
Εκβιάζουν δε όσους πρόκειται να βγουν τώρα σε σύνταξη και τους λένε: ή θα πάρετε «ψίχουλα» ως σύνταξη ή δεν έχει ρύθμιση!
«Ή ψίχουλα ή τίποτα»!

Ευτελισμός των θεσμών
Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα, αλλά και τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου: «Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία (σ.σ.: για το Σκοπιανό) το 1995. Ευτελισμός του Κοινοβουλίου με βουλευτές που αλλάζανε κόμμα από μέρα σε μέρα, με βουλευτές δανεικούς, γυρολόγους, πρόθυμους να εκχωρήσουν τη συνείδησή τους για μια καρέκλα. Δίχασε τον Ελληνικό λαό. Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά το διχασμό και η παράταξη μας έχει δώσει μάχη για να πετύχει την εθνική συμφιλίωση με τον Ανδρέα και τον Γιώργο Γεννηματά. Ποτέ πια διχασμός. Το κίνημα Αλλαγής αυτή τη σημαία σηκώνει. Εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα Εθνικά Θέματα».
Τέλος έστειλε και ένα έμμεσο μήνυμα προς Αλβανία: «Από τους γείτονες δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα. Καμιά δέσμευση στο τέλος της θητείας του για τα Εθνικά ζητήματα», τόνισε.
Στην ομιλία του είχε και ορισμένες αναφορές σε τοπικά θέματα, κάνοντας λόγο για «χαμένη τετραετία» και χαρακτήρισε «γεφύρι της Άρτας» τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά.

* * *
Πριν την ομιλία, η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε το Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δ. Δημητρίου, όπου την υποδέχθηκαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Άλκης Λάνταβος, ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής Κ. Γάτσιος, ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Γκόλας κ.α..