Στους δρόμους των Ιωαννίνων το πρώτο λεωφορείο με φυσικό αέριο

on .

ASTIKO FYSIKO AERIO 16 5 19

• Μια νέα εποχή για το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αλλά και για την Ήπειρο ξεκίνησε χθες, καθώς στους δρόμους της πόλης κυκλοφόρησε το πρώτο λεωφορείο που κινείται με φυσικό αέριο.
Τα προβλήματα που υπήρχαν -και τα οποία είχε αναδείξει σε ρεπορτάζ του ο «Π.Λ.»- με τη λειτουργία του πρατηρίου ξεπεράστηκαν και από τη Δευτέρα αυτό τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία και για τα ιδιωτικά οχήματα. Συγκεκριμένα όπως είπε στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στέφανος Μουστακλής το πρατήριο θα λειτουργεί από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ.. Ο κ. Μουστακλής, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την θετική κατάληξη των προσπαθειών που είχε καταβάλλει το Αστικό ΚΤΕΛ για την «έλευση» του φυσικού αερίου στα Γιάννενα, και τη βεβαιότητά του για τις προοπτικές που ανοίγουν πλέον για ευρύτερη χρήση του φυσικού αερίου.
Μετά από μια περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας, το πρατήριο θα τεθεί σε κανονική λειτουργία. Για σήμερα, είχαν προγραμματιστεί αρχικά και εγκαίνια, με τις πληροφορίες να ήθελαν να έρχεται στα Γιάννενα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Τελικά αυτά αναβλήθηκαν και μάλλον θα πραγματοποιηθούν μετεκλογικά.